Starters zijn ook na corona de dupe van thuiswerken

Jongeren worden de dupe als er na corona nog steeds zoveel wordt thuisgewerkt als nu het geval is. Dat komt doordat starters weinig kennis hebben en geen netwerk om bij thuiswerken op terug te vallen.

null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Dat stelt de Vrije Universiteit na onderzoek, waarbij 350 mensen werden geïnterviewd en 7000 mensen via enquêtes werden bevraagd. Uit het onderzoek komt naar voren dat werkenden onder de dertig jaar graag vaker naar kantoor willen.

Volgens Kilian Wawoe, die het onderzoek leidde, ontbreekt deze groep in de huidige discussie over werken na corona. De VU-onderzoeker stelt dat de discussie over thuiswerken in de coronacrisis geleid wordt door een kleine groep mensen met een koophuis, een eigen werkkamer, voldoende kennis en een netwerk om gebruik van te maken. Wawoe: “Een goede werkplek is voor veel jongeren simpelweg niet te betalen.”

Generatieverschil

Uit het onderzoek blijkt dat zo’n 80 procent van de ondervraagden met meer werkervaring het thuiswerken ook na corona ziet zitten. “Generaties denken verschillend over thuiswerken,” aldus Wawoe. “Oudere generaties met meer ervaring vinden het vaker prettig om thuis te zitten. Maar als de ene generatie thuiszit en de andere verbinding zoekt, kom je elkaar niet meer tegen. Werk is teamsport en als een deel thuiszit, lijden juist jongeren daaronder.”

Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat jongeren anders communiceren dan bijvoorbeeld 40-plussers. Zo pakken jongeren minder snel de telefoon dan hun oudere collega’s. Daardoor zouden jongere medewerkers niet snel vragen durven te stellen aan collega’s die niet op kantoor zijn.

Vakbond FNV pleitte er eerder voor dat thuiswerken een recht wordt. D66 en GroenLinks werken intussen aan een wetsvoorstel dat erin voorziet dat een werkgever thuiswerken niet kan weigeren tenzij er een goede reden voor is. Daar is Wawoe op tegen, woensdag presenteert hij zijn voorstel aan demissionair minister Wopke Hoekstra. “De mode is op dit moment dat iedereen elkaar napraat en ervoor pleit om mensen zelf te laten weten naar kantoor te komen of niet. Je kunt beter de groep aan het woord laten die dit het moeilijkst vindt. Bouw daar het systeem omheen.”

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden