Nieuws

Spaanse chauffeur ongeluk Nieuw-Beijerland had sporen van cocaïne in zijn bloed

De Spaanse vrachtwagenchauffeur die eind augustus een dodelijk ongeluk veroorzaakte in Nieuw-Beijerland had sporen van cocaïne in zijn bloed. Dat is naar voren gekomen uit toxicologisch onderzoek na het ongeluk.

ANP
null Beeld ANP
Beeld ANP

Volgens het gerechtshof Den Haag is er ‘een aanwijzing geconstateerd voor de aanwezigheid van een concentratie cocaïne en een omzettingsproduct in het bloed van de verdachte’. Desondanks ziet het hof geen reden om de man opnieuw in de cel te zetten.

Er loopt nog een onderzoek bij het NFI dat definitief moet uitwijzen of de man inderdaad cocaïne had gebruikt. De resultaten daarvan worden eind november verwacht, laat het Openbaar Ministerie weten.

Bij het drama op een buurtfeest in Nieuw-Beijerland kwamen zes volwassenen om het leven, onder wie een hoogzwangere vrouw, waardoor het dodental uitkwam op zeven. De vrachtwagenchauffeur had eerder deze maand in de Spaanse media laten weten dat hij ten tijde van het ongeluk een epileptische aanval had. Of dat inderdaad zo was, wordt nog onderzocht.

Geen voertuig besturen

Het hof besloot dat de man niet terug de cel in hoeft, mits hij zich aan verschillende voorwaarden houdt. Die voorwaarden houden onder meer in dat de man aan alles rondom deze zaak moet meewerken, geen auto of vrachtwagen rijdt en moet verschijnen op de inhoudelijke zitting van zijn strafzaak, mocht die er komen. Het OM zal, nadat het NFI-onderzoek bekend is, besluiten of de man inderdaad strafrechtelijk vervolgd gaat worden.

De vrachtwagenchauffeur zei in Spaanse media zich vanwege een epileptische aanval niets meer te kunnen herinneren van wat er is gebeurd. De man zei in het interview met El Español zichzelf ook als slachtoffer te zien. Hij had zelf ook kunnen omkomen bij het ongeval, stelt hij. “De vraag of sprake is geweest van een epileptische aanval bij de verdachte is op dit moment nog onderwerp van onderzoek,” stelt het hof.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden