Sandd traceert postbode die post dumpte in bos bij Laren

Postbedrijf Sandd heeft de werknemer opgespoord die de afgelopen tijd duizenden brieven en tijdschriften in de bossen rond Laren heeft begraven.

De post die gevonden werd in de bossen bij Laren. Beeld Politie Gooise Meren
De post die gevonden werd in de bossen bij Laren.Beeld Politie Gooise Meren

Afgelopen week werden in het bos enorme hoeveelheden post gevonden, begraven in acht kuilen. “We hebben alle post voor onderzoek meteen overgebracht naar een van onze sorteercentra,” zo bevestigt een woordvoerder van Sandd. In dat onderzoek kwam de dader al snel naar voren.

Tussen de poststukken zaten volgens de vinder aardig wat ‘blauwe enveloppen’ van de Belastingdienst en enveloppen van verschillende ziekenhuizen. De vinder, die zijn naam liever niet gepubliceerd wil zien, ontdekte de gedumpte lading post na een wandeling met zijn hond in het Goois Natuurreservaat bij Laren.

‘Passende maatregelen’

Het bedrijf kan nog niet zeggen wat er precies met de postbode gaat gebeuren maar verzekert dat er ‘passende maatregelen’ worden genomen. “We betreuren dit enorm,” aldus de woordvoerder. “We hebben 18.000 mensen die post bezorgen en het sollicitatieproces voor die functie is zeer grondig. Maar we kunnen niet voorkomen dat daar iemand bij zit die het niet zo nauw neemt wat betreft arbeidsethos.”

Alle onbeschadigde poststukken worden alsnog verstuurd. De post die beschadigd is bij het begraven, gaat terug naar de afzenders zodat die in de gelegenheid worden gesteld deze opnieuw te versturen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden