Rutte en De Jonge geven donderdag persconferentie over corona

Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge geven donderdag een persconferentie over de stijging van het aantal coronagevallen.

Edwin van der Aa
Premier Mark Rutte Beeld ANP
Premier Mark RutteBeeld ANP

De premier Mark Rutte en de coronaminister zullen om 19.00 uur het volk bijpraten over de huidige stand van zaken omtrent corona in Nederland.

De Rijksvoorlichtingsdienst meldt dat ze de ‘algemene situatie zullen duiden, inzoomen op de situatie in bepaalde regio’s en zo nodig aanvullende, regionaal ondersteunende maatregelen aankondigen’.

Het aantal coronabesmettingen loopt sinds enkele weken weer op, met name in de regio’s Rotterdam en Amsterdam. Deze steden hebben vanaf 5 augustus een mondkapjesplicht ingesteld voor bepaalde stadsgebieden.

De laatste persconferentie was op woensdag 24 juni. Eerder riep PvdA-leider Lodewijk Asscher op om nog deze week te debatteren over de stijging van het aantal coronagevallen. Maar de coalitiepartijen wilden wachten op het al geplande debat van 12 augustus.

Nu komt de Kamer donderdag aan het begin van de middag toch bijeen om te bespreken of er eventueel eerder vergaderd kan worden en in de grote zaal, meldt voorzitter Arib. Dat gebeurt op verzoek van dertig Kamerleden.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden