Nieuws

Ruim 15.000 positieve coronatests, gemiddelde daalt nu bijna 2 weken

Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend zijn 15.433 positieve coronatests geregistreerd. Het gemiddelde daalde voor de twaalfde dag op rij en ook het aantal sterfgevallen neemt af.

ANP/Het Parool
null Beeld ANP
Beeld ANP

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) noteerde in de afgelopen week 106.415 positieve tests. Dat is bijna een kwart lager dan het totaal over de zeven dagen ervoor. Gemiddeld waren er in de afgelopen week ongeveer 15.200 nieuwe gevallen per dag. Dat is het laagste niveau sinds 15 november, iets meer dan een maand geleden.

Amsterdam telde de meeste positieve tests. In de hoofdstad kregen 823 mensen te horen dat ze het virus onder de leden hebben. In Rotterdam werden 528 besmettingen vastgesteld en in Den Haag 470. Daarna volgen Utrecht (362) en Tilburg (248). In drie gemeenten testte niemand positief.

Het RIVM kreeg 61 meldingen dat coronapatiënten aan de gevolgen van de besmetting waren overleden. In de afgelopen week zijn 368 sterfgevallen genoteerd, gemiddeld bijna 53 per dag. Dat is het laagste niveau in anderhalve week.

Aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen blijft dalen

Opnieuw is het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen met tientallen afgenomen. Momenteel houden 2456 mensen met Covid-19 een ziekenhuisbed bezet. Dat zijn 90 patiënten minder dan een etmaal geleden, zo valt te lezen in de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Het is voor het eerst sinds 22 november dat het aantal opgenomen coronapatiënten in de ziekenhuizen lager is dan 2500.

De verpleegafdelingen behandelen momenteel 1834 mensen met Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Dat zijn 89 patiënten minder in vergelijking met donderdag. Er werden 186 nieuwe patiënten opgenomen, maar doordat er nog meer mensen de afdelingen mochten verlaten, daalde het totaal aantal bezette bedden toch.

Medewerkers van de intensive cares behandelen momenteel nog 622 coronapatiënten, eentje minder dan donderdag. Er werden 38 nieuwe ernstig zieke mensen met Covid-19 op de ic’s opgenomen, maar doordat er meer mensen overleden of naar een andere afdeling werden verplaatst daalde de bezetting toch.

Het is de vijfde dag op rij dat het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen afneemt. Ook de instroom van nieuwe patiënten daalt, zo stelde het LCPS deze week al.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden