Rotterdamse agenten aan de haal met drank en vibrator

De politie heeft twee Rotterdamse agenten overgeplaatst naar een andere eenheid vanwege wangedrag bij een woninginval. Ze zouden volgens de verdachte drank en geld hebben gepakt en met de ­vibrators van zijn vrouw hebben gezwaaid.

Lex Bezemer
null Beeld ANP XTRA
Beeld ANP XTRA

Bij de huiszoeking, afgelopen mei, troffen de agenten drugs aan. De verdachte bewoner was op dat moment niet thuis. “Ik heb camera’s in huis, die hadden ze uitgezet, maar ze vergaten de verborgen camera,” vertelde de man (37) dinsdagavond in de deuropening van zijn woning. Hij was verbijsterd toen hij de beelden bekeek en overhandigde ze een dag later op het politiebureau. Hij brengt de zaak nu naar buiten, omdat hij vanwege de drugsvondst uit zijn huis dreigt te worden gezet.

“De agenten namen blikjes Red Bull en cola uit de ijskast,” vertelt de man. “Ze pakten geld dat in mijn huis lag en zeiden: ‘Da’s effe lekker’. Ze stonden de swish swish te dansen in mijn woonkamer. Mijn vrouw werd aangehouden. ‘We zullen haar effe doen op het bureau,’ zei de ene agent. De ander antwoordde: ‘Nee dat hoeft niet, want ze heeft geen make-up op’.”

Vibrators

Op camerabeelden zou volgens de verdachte ook te zien zijn dat de agenten zwaaien met de vibrators van de vrouw. De dienders zouden verder bewijsmateriaal zonder handschoenen hebben opgepakt. “En toen mijn hond blafte, zei de ene: ‘Geef even een scherp mes, dan blaft hij niet meer’.”

Een woordvoerder van de politie bevestigt dat agenten ‘ontoelaatbaar gedrag’ vertoonden in de woning door blikjes uit de koelkast te pakken. De andere voorbeelden worden uitvoerig onderzocht. “Hangende het onderzoek zijn de betrokken politiemensen overgeplaatst naar een ander team,” aldus de woordvoerder. Welke maatregelen nog meer tegen de agenten worden genomen, hangt af van de uitkomsten van het onderzoek.

Met de overplaatsing van de agenten is voor de bewoner het boek niet uit. Hij wordt woensdag door de burgemeester uit huis gezet, omdat de politie bij de inval een tas met drugs in zijn huis vond. ‘Oneerlijk’ volgens hem, want die drugs zouden van een kennis zijn.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden