RIVM meldt 8966 nieuwe coronabesmettingen

In de afgelopen 24 uur zijn 8966 nieuwe coronabesmettingen gemeld bij het RIVM. Dat zijn er meer dan het weekgemiddelde. Het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen is vrijdag weer gestegen na drie dagen van daling, maar de bezetting stabiliseert.

null Beeld Hollandse Hoogte /  ANP
Beeld Hollandse Hoogte / ANP

Donderdag was er ook al een bovengemiddeld aantal nieuwe besmettingen gemeld: 8797. Op woensdag viel het cijfer juist lager uit (5468 meldingen), als gevolg van een technische storing. Afgelopen dinsdag, voor de storing, waren er 6797 nieuwe coronagevallen geregistreerd.

Met het hoge aantal gemelde besmettingen van het afgelopen etmaal is het weekgemiddelde gestegen naar ongeveer 7467 besmettingen per dag.

In de gemeente Amsterdam werden 401 nieuwe besmettingen gemeld. Rotterdam telde de meeste nieuwe gevallen afgelopen etmaal, met 518 positieve tests. Na Amsterdam volgt Den Haag (290), Utrecht (220) en Tilburg (202).

Ziekenhuizen

Het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen is vrijdag gestegen, voor het eerst na drie dagen waarop het aantal daalde. In totaal zijn nu 2490 patiënten met Covid-19 opgenomen. Dat zijn er 13 meer dan op donderdag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Op de intensive cares nam het aantal coronapatiënten met 3 toe, tot 792. Op de verpleegafdelingen steeg het aantal coronapatiënten met 10 tot 1698.

Volgens voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg stabiliseert de bezetting van ic- en verpleegbedden: ‘Er is momenteel voldoende ic-capaciteit beschikbaar voor landelijke spreiding.’

Sterfgevallen

Het aantal mensen dat aan de gevolgen van corona is overleden is toegenomen met 12. Donderdag kwamen er 14 sterfgevallen bij. Die cijfers worden geregeld met enige vertraging doorgegeven.

In de afgelopen week zijn 144 sterfgevallen geregistreerd, gemiddeld ruim twintig per dag. Het aantal sterfgevallen is fors gedaald sinds het begin van de vaccinatiecampagne.

Sinds het begin van de uitbraak zijn bijna 1,4 miljoen mensen in Nederland positief getest. Van meer dan 16.800 mensen is zeker dat ze aan het coronavirus zijn overleden. De werkelijke aantallen liggen hoger.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden