RIVM meldt 4613 nieuwe besmettingen, ziekenhuisbezetting daalt verder

De afgelopen 24 uur zijn er 4613 nieuwe coronabesmettingen geconstateerd. Dat ligt onder het weekgemiddelde van 4730 besmettingen per dag.

Het Parool
null Beeld Hollandse Hoogte /  ANP
Beeld Hollandse Hoogte / ANP

Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zondag. In de gemeente Amsterdam werden 174 positieve tests gemeld. Dinsdag waren dit er 281.

Dinsdag werden er 5396 nieuwe coronabesmettingen gemeld bij het RIVM. Dat waren er veel meer dan een dag eerder, toen 2904 besmettingen werden geregistreerd. Deze uitschieter naar beneden werd veroorzaakt door een storing bij de GGD, hierdoor konden niet alle besmettingen worden doorgegeven. De ontbrekende aantallen van maandag opgenomen in het dagcijfer van dinsdag.

Ziekenhuizen

Het aantal coronapatiënten dat op een verpleegafdeling of intensive care ligt is ook weer gedaald. Ziekenhuizen behandelen nu 2002 mensen vanwege Covid-19. Dat blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Ten opzichte van dinsdag daalde het aantal opgenomen coronapatiënten met 147. Op de verpleegafdelingen zijn 138 bedden vrijgekomen ten opzichte van een dag eerder. Op die vleugels liggen nu 1365 coronapatiënten. Het aantal coronapatiënten op de intensive cares daalde met 9 naar 637.

Sterfgevallen

Er zijn afgelopen etmaal 15 nieuwe sterfgevallen gemeld bij het RIVM; dinsdag waren dat 17 nieuwe gevallen. Dit wil niet zeggen dat deze mensen ook daadwerkelijk in deze periode zijn overleden. Soms worden sterfgevallen met enige vertraging doorgegeven.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden