Nieuws

RIVM meldt 2134 nieuwe coronagevallen, aantal patiënten in ziekenhuis stabiel

Tussen zondag- en maandagochtend zijn er 2134 nieuwe coronabesmettingen gemeld – dat ligt onder het zevendaagse gemiddelde van 2934 besmettingen per dag. Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen is stabiel.

Het Parool
null Beeld Hollandse Hoogte /  ANP
Beeld Hollandse Hoogte / ANP

Het zevendaagse gemiddelde is voor de 22ste dag op rij gedaald. Zondag zijn er 2785 nieuwe besmettingen geregistreerd, zaterdag waren dat er 3438, vrijdag 3914.

In Amsterdam zijn er 88 nieuwe besmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur; minder dan de 104 van zondag.

Ziekenhuis

Steeds minder mensen belanden in het ziekenhuis met Covid-19. Nederlandse ziekenhuizen namen de afgelopen 24 uur nog maar 55 nieuwe patiënten op met de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Op ic-afdelingen waren slechts 10 nieuwe opnames nodig, zo blijkt uit de laatste cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Het aantal nieuwe opnames blijf alsmaar dalen. De cijfers van maandag waren opnieuw de laagste van het jaar. Dat was een dag eerder ook al het geval, toen het LCPS 75 opnames op verpleegafdelingen registreerde en 14 op de ic’s.

Het totale aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen maakte een pas op de plaats. Net als zondag zijn het er 1327.

Sterfgevallen

Er zijn de afgelopen 24 uur twee sterfgevallen doorgegeven in relatie tot het coronavirus; soms betreft dat ook personen die al eerder zijn overleden, maar van wie het overlijden later is geregistreerd. Zondag ging dat om 8 sterfgevallen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden