RIVM: 9648 nieuwe besmettingen, hoogste aantal sinds 7 januari

In de afgelopen 24 uur zijn 9648 nieuwe coronabesmettingen gemeld bij het RIVM. Dat zijn er flink meer dan het weekgemiddelde van 8244. Het is het hoogste aantal besmettingen sinds 7 januari.

Het Parool
null Beeld ANP
Beeld ANP

Woensdag werden 8530 nieuwe besmettingen geregistreerd, dinsdag 6871 en maandag 7187.

In de gemeente Amsterdam werden donderdag 365 nieuwe besmettingen gemeld. Woensdag waren dat er 407.

Tekst gaat verder onder de grafiek.

Ziekenhuizen

Het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen is weer toegenomen. In totaal zijn nu 2682 patiënten met Covid-19 opgenomen, 68 meer dan woensdag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Van deze mensen liggen er 839 op de intensive care, 17 meer dan de voorgaande dag. Op de verpleegafdelingen nam het aantal coronapatiënten toe met 51 tot 1843.

De afgelopen dagen werden er meer patiënten opgenomen. Maandag, dinsdag en woensdag kwamen er respectievelijk 66, 109 en 68 coronapatiënten bij in de ziekenhuizen.

Volgens het LCPS is er de laatste twee weken een stabilisatie te zien in het aantal nieuwe opnames. Desondanks blijft het ‘een ontzettend hoog niveau’, zowel qua instroom als qua bezetting. Op de intensive care is er nog steeds een stijgende trend in de bezetting, aldus het LCPS.

Sterfgevallen

Het aantal meldingen van sterfgevallen als gevolg van corona is de afgelopen 24 uur toegenomen met 20. Een dag eerder waren dit er 18. Deze cijfers worden soms met enige vertraging doorgegeven.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden