RIVM: 8079 nieuwe besmettingen, meer patiënten op de ic’s

In de afgelopen 24 uur zijn 8079 nieuwe coronabesmettingen gemeld bij het RIVM. Dat aantal ligt onder het weekgemiddelde van 8218. Het aantal patiënten op de ic’s is flink gestegen.

null Beeld ANP
Beeld ANP

Aanvankelijk berichtte het RIVM zaterdag over 8123 nieuwe gevallen, maar dat aantal werd naar 8100 bijgesteld. Vrijdag kwamen er 9292 besmettingen bij en donderdag 9648.

In de gemeente Amsterdam werden zondag 324 nieuwe besmettingen gemeld. Zaterdag waren dat er 294. Rotterdam telde afgelopen etmaal de meeste nieuwe coronagevallen. In de Maasstad kwamen 426 nieuwe besmettingen aan het licht. In Den Haag kwamen er 238 nieuwe gevallen bij. In Eindhoven 192 en in Utrecht 147.

Ziekenhuizen

Het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen is zondag na een daling opnieuw toegenomen. In totaal zijn nu 2532 patiënten met Covid-19 opgenomen, 18 meer dan zaterdag. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Van deze mensen liggen er 841 op de intensive care, een stijging van 25 ten opzichte van zaterdag. Dat is de grootste toename sinds 7 april. Op de verpleegafdelingen nam het aantal coronapatiënten af tot 1691, 7 minder dan de dag ervoor.

Het aantal coronapatiënten op de ic’s laat de afgelopen dagen flinke schommelingen zien. Zaterdag nam het aantal nog af met 21, de grootste daling sinds half maart. Ook vrijdag nam het aantal af, terwijl donderdag nog de grootste stijging sinds 8 april werd gemeld.

Sterfgevallen

In de afgelopen 24 uur werden 11 corona gerelateerde sterfgevallen gemeld. Een dag eerder waren dit er 22. Deze cijfers worden soms met enige vertraging doorgegeven.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden