RIVM: 6257 nieuwe besmettingen, minder patiënten op ic

In de afgelopen 24 uur zijn 6257 nieuwe coronabesmettingen gemeld bij het RIVM. Dat aantal ligt onder het weekgemiddelde van 8083.

null Beeld ANP
Beeld ANP

Een dag eerder werden er nog 8079 besmettingen gemeld. Voor het weekend lagen de besmettingscijfers nog hoger: vrijdag kwamen er 9292 besmettingen bij en donderdag 9648. Het aantal positieve tests ligt in het begin van de week altijd lager dan later in de week.

Maandag werden er in de gemeente Amsterdam 275 nieuwe besmettingen gemeld. Zondag waren dat er 324.

Ziekenhuizen

Het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen is maandag opnieuw toegenomen. In totaal zijn nu 2572 patiënten met Covid-19 opgenomen, 40 meer dan zondag. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

De stijging komt voor rekening van de verpleegafdelingen. Op de intensive cares van Nederlandse ziekenhuizen nam het aantal coronapatiënten met 28 af. In totaal liggen nu 813 mensen op de ic’s die ernstig ziek zijn door het virus.

Het aantal coronapatiënten op de ic’s schommelt de afgelopen dagen. Zondag was het totale aantal covidpatiënten met intensieve zorg nog met 25 gegroeid, zaterdag noteerde het LCPS een afname van 21.

Sterfgevallen

In de afgelopen 24 uur werden 13 corona gerelateerde sterfgevallen gemeld. Een dag eerder waren dit er 11. Deze cijfers worden soms met enige vertraging doorgegeven.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden