RIVM: 6088 nieuwe besmettingen, onder weekgemiddelde

De afgelopen 24 uur zijn er 6088 nieuwe coronabesmettingen geconstateerd. Dat waren er van dinsdag op woensdag nog 6422.

null Beeld Hollandse Hoogte /  ANP
Beeld Hollandse Hoogte / ANP

Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) donderdagmiddag. Het aantal positieve testen ligt onder het weekgemiddelde van 6454 besmettingen per dag.

Op woensdag werden er 6422 besmettingen gemeld, een stuk meer dan dinsdag (5518) en maandag (5858). Op woensdag komt dit aantal vaak relatief hoog uit doordat meer mensen zich doordeweeks laten testen dan in het weekend.

Daarbij schommelen de dagelijkse cijfers sowieso flink, en geven weekcijfers een beter beeld van het aantal besmettingen. Daar geeft het RIVM wekelijks op dinsdag een overzicht van. Afgelopen dinsdag bleken die voor het eerst sinds begin april onder een weektotaal van 50.000 nieuwe gevallen te liggen.

Ziekenhuizen

Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen is afgelopen etmaal voor de tweede dag op rij fors gedaald. Ziekenhuizen behandelen nu 2231 mensen vanwege Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Dat is het laagste aantal sinds eind maart. Woensdag waren dat er 2345.

Ten opzichte van woensdag daalde het aantal opgenomen coronapatiënten met 114. Dat is een iets minder grote daling dan de dag ervoor, toen er met 135 minder mensen de grootste daling in een dag sinds 1 januari genoteerd werd.

Op de verpleegafdelingen liggen nu 1498 coronapatiënten, 109 minder dan op dinsdag. Het aantal coronapatiënten op de intensive cares daalde met vijf naar 733. Het is de achtste achtereenvolgende dag waarop het aantal ic-patiënten met corona daalt.

Ook het aantal nieuwe opnames daalt. In de afgelopen 24 uur zijn 240 coronapatiënten op een verpleegafdeling of intensive care beland. 205 op de verpleegafdelingen en 35 op de ic’s.

Sterfgevallen

Het aantal sterfgevallen ten gevolge van Covid-19 is de afgelopen 24 uur toegenomen met 14. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen het afgelopen etmaal overleden; deze informatie wordt soms met vertraging doorgegeven. Dinsdag kwamen 16 coronagerelateerde sterfgevallen aan het licht.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden