RIVM: 5090 nieuwe positieve tests, 394 meer dan weekgemiddelde

In het afgelopen etmaal heeft het RIVM 5090 nieuwe positieve coronatests geregistreerd. Dat aantal ligt boven het weekgemiddelde van 4696. Dinsdag werden 4032 nieuwe positieve uitslagen gemeld.

Medewerkers van de GGD Brabant Zuidoost nemen coronatesten af in een coronateststraat in Helmond. Beeld Rob Engelaar
Medewerkers van de GGD Brabant Zuidoost nemen coronatesten af in een coronateststraat in Helmond.Beeld Rob Engelaar

Ook meldde het instituut 48 nieuwe sterfgevallen ten gevolge van het virus. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen de afgelopen 24 uur overleden; deze informatie wordt soms met vertraging doorgegeven. Dinsdag werden 66 nieuwe sterfgevallen geregistreerd.

In Amsterdam kregen 409 mensen het afgelopen etmaal een positieve uitslag op het virus. In Rotterdam zijn dat er 362 en in Den Haag 446.

In Nederlandse ziekenhuizen liggen momenteel 1946 patiënten met het coronavirus, zo meldt het Landelijk Centrum Patiëntenspreiding (LCPS). Dat zijn er minder dan een dag eerder, toen dit aantal op 1984 lag. Van de huidige patiënten liggen er 549 op een IC-afdeling, negen meer dan een dag eerder.

Weekcijfers

Dinsdag publiceerde het RIVM haar wekelijkse update over het aantal positieve tests. In totaal kregen afgelopen week 31.984 mensen een positieve uitslag, bleek daaruit, 7 procent meer dan een week eerder. Deze toename is gedeeltelijk toe te schrijven aan een groter aantal afgenomen tests.

Ook bleek het reproductiegetal voor het eerst in weken ruim boven de 1 uit, wat betekent dat het aantal besmettingsgevallen toeneemt.

Een lichtpuntje in de weekcijfers was dat het aantal positief geteste ouderen was afgenomen van 7,1 naar 6 procent. Ook het aantal sterfgevallen bleek afgenomen, met name bij 75-plussers.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden