Rechter: Lil Kleine moet twee van drie dure horloges teruggeven aan zijn ex Jaimie Vaes

Jaimie Vaes heeft recht op twee van de drie dure horloges waarover zij en haar ex, rapper Lil Kleine, ruzieden. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam besloten in het langslepende conflict tussen de twee. Wie de betwiste blender en waterkoker krijgt, is nog niet duidelijk.

Victor Schildkamp
Scholten vandaag bij de rechtbank in Amsterdam.  Beeld ANP
Scholten vandaag bij de rechtbank in Amsterdam.Beeld ANP

De zaak draait om het verdelen van meerdere spullen, vooral drie dure horloges die nu in een kluis van de rapper – wiens echte naam Jorik Scholten is – liggen maar die ooit door hem aan Vaes gegeven zouden zijn.

Maar tijdens de behandeling van de rechtszaak daarover, op 14 november, bleek het ook te gaan om alledaagse spullen als koffers, een tas, een blender die uit een sponsordeal is verkregen, een broodrooster, een waterkoker, een servies, Playstationcontrollers en sierkussens.

De rechter zei toen dat hij er in eerste instantie naar neigde in elk geval twee van de drie horloges aan realityster Vaes toe te wijzen, maar gaf beide partijen tot eind november de kans er onderling uit te komen. Dat lukte niet, dus moest de rechter de knoop doorhakken.

Toekomst blender nog onzeker

De rechtbank is van oordeel dat Scholten één horloge ter gelegenheid van de geboorte van hun zoon aan Vaes heeft geschonken en één horloge heeft geschonken aan hun zoon. Dit blijkt onder andere uit foto’s en uitingen op sociale media. Deze twee door Scholten in beslag genomen horloges moeten aan Vaes worden teruggegeven.

Over het derde horloge is teveel onduidelijkheid; Vaes eiste dat ook terug, maar dat wijst de rechtbank af. Vaes stelt dat ze dat horloge voor haar verjaardag heeft gekregen, maar onduidelijk is om welk horloge het precies gaat.

In reactie op de eis van Vaes eiste Scholten allerlei andere spullen van haar terug. Een deel van die bezittingen mag Vaes houden, voor een aantal andere spullen krijgen Vaes en de rapper beiden de kans te bewijzen dat ze de rechtmatige eigenaar zijn. Zo moet Scholten bewijzen dat de Playstationcontrollers en twee koffers van hem zijn én moet hij bewijzen dat Vaes ze heeft meegenomen – of Vaes moet op haar beurt kunnen bewijzen dat ze de koffers heeft gekregen.

Vaes moet haar ex wel 250 euro betalen voor een paar van zijn sneakers (795 euro) dat ze heeft verkocht. Het servies mag ze wel houden. Over het broodrooster, de waterkoker en de blender blijft nog even onzekerheid. Vaes gebruikte de spullen in haar instagramposts en daarvoor zou op papier bewijs zijn. De rechter geeft haar de kans dat bewijs in te dienen.

Rechtszaak om omgangsregeling

Scholten had ook nog een schadevergoeding geëist van Vaes vanwege een vernieling in zijn huis. Dat wijst de rechter af. Er is schade geconstateerd nadat zij het huis had verlaten, maar niet zeker is dat Vaes die heeft toegebracht.

Naast de zaak over de spullen dient 17 januari ook een rechtszaak over het zoontje van het voormalige stel. Het ouderlijk gezag ligt geheel bij Vaes, omdat beide ouders bij de geboorte ‘vergeten zijn’ de zaken goed te regelen. Scholten eist een omgangsregeling met zijn zoontje.

Realityster Jaimie Vaes (33) beëindigde haar relatie met Lil Kleine (28) begin dit jaar. In februari lekten beelden uit waarop te zien is hoe de rapper het hoofd van Vaes tussen een autodeur klemt. Ze deed later aangifte van mishandeling. Het onderzoek in die zaak loopt nog.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden