PvdA-fractievoorzitter Sint-Michielsgestel dood aangetroffen in huis, verdachte opgepakt

In een huis in Sint-Michielsgestel in Brabant is zaterdagavond een dode man gevonden. De politie gaat uit van een misdrijf en heeft inmiddels een verdachte aangehouden, maar zijn rol in de zaak is nog onbekend. Het slachtoffer is volgens bronnen PvdA-fractievoorzitter in de gemeenteraad van Sint-Michielsgestel Jack de Vlieger.

null Beeld Hollandse Hoogte /  ANP XTRA
Beeld Hollandse Hoogte / ANP XTRA

Jack de Vlieger was fractievoorzitter van de PvdA, in het verleden was hij ook bestuurder bij de voormalige Abvakabo FNV, die in 2015 is opgegaan in FNV.

Agenten hebben met witte schermen en linten de straat en de inrit van het huis afgezet. “Er is nog veel onduidelijk over het incident, ook over de rol van de aangehouden verdachte,” stelt de politie. “Hoewel we ervan uitgaan dat het om de bewoner van het huis gaat, is de identiteit van het slachtoffer nog niet officieel vastgesteld. Daarvoor wordt verder onderzoek gedaan aan het lichaam, dat inmiddels wel uit het huis is gehaald.” De man die werd aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de dood van De Vlieger zit in beperkingen en mag alleen contact hebben met zijn advocaat.

Raadslid

Jack de Vlieger was sinds een jaar raadslid. “Onderhandelen lag hem wel,” zegt Jan Pieter Vermeulen over de man die hem precies een jaar geleden opvolgde in de gemeenteraad. In de zomer van 2019 concludeerde Vermeulen dat het raadswerk te zwaar voor hem werd, waarna De Vlieger het stokje overnam. “Hij liet me recent nog weten dat hij het in de raad nog leuker vond dan hij had gedacht. Hij deed het werk met plezier en overtuiging. Bizar hoe dit heeft kunnen gebeuren.”

De Vlieger was bestuurder bij FNV Publiek Belang, waar onder meer de energiecentrales en PostNL onder vallen, en daarvoor bij FNV Abvakabo. In die functie onderhandelde hij met de overheid over bijvoorbeeld cao’s voor het UWV. José Kager, woordvoerster van FNV, laat weten dat de vakbond ‘in shock’ is door het overlijden van Jack de Vlieger. “Het was een heel integere en betrokken bestuurder. Echt een vakbondsman in hart en nieren. Het is bijna niet te bevatten dat hij er niet meer is.”

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden