Nieuws

PSV-perschef Thijs Slegers op 46-jarige leeftijd overleden aan leukemie

PSV-perschef Thijs Slegers is maandagmorgen op 46-jarige leeftijd overleden. De Veldhovenaar was al geruime tijd ernstig ziek en deelde in februari het bericht dat hij medisch was uitbehandeld. Het verhaal van Slegers leidde tot meer dan tienduizend nieuwe stamceldonoren.

Rik Elfrink
PSV-perschef Thijs Slegers Beeld ANP
PSV-perschef Thijs SlegersBeeld ANP

PSV maakte maandag de dood van Slegers bekend. De voormalig journalist van onder andere Voetbal International en De Telegraaf was sinds 2015 in dienst van PSV, de club waarover hij daarvoor schreef.

Slegers kreeg in oktober 2020 te horen dat hij acute leukemie had en moest een stamceltransplantatie ondergaan om beter te kunnen worden. Aanvankelijk leek deze zware operatie te slagen, maar er kwamen al snel heftige bijwerkingen. Slegers kreeg na de stamceltransplantatie te maken met de zogeheten afstotingsziekte, zo meldde hij begin vorige maand.

Donoren

De primeurjager van weleer wist daarna nog meer dan tienduizend donoren te werven voor donorportaal Matchis en bloedbank Sanquin. Het verhaal over zijn noodlot en de daaraan gekoppelde boodschap om stamcel- of bloeddonor te worden, inspireerde veel mensen om de laatste stap naar deze instanties te zetten en donor te worden.

Voor zijn oproep was veel aandacht in de nationale voetbalstadions en ook daarbuiten. Sportzender ESPN wijdde een drie uur durende live-uitzending aan de oproep van Slegers. Ook de internationale voetbalbond Fifa ondersteunde de actie van Slegers en zet zich in om het initiatief wereldwijd onder de aandacht te brengen.

Complicaties

Slegers laat een echtgenote en twee kinderen achter. Hij werkte zo’n achttien jaar als voetbaljournalist en daarna nog ruim zeven jaar bij PSV, waar hij zijn taken tijdens zijn ziekte liever niet wilde neerleggen.

Slegers wilde tot het laatste moment van zijn leven betrokken blijven bij het wel en wee van de club. Dit weekend stopte dat leven, omdat de complicaties na zijn operatie te heftig werden.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden