Politie stopt groot feest Hilversum, ‘taxi’s Amsterdam reden af en aan’

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag bij Hilversum een einde gemaakt aan een illegaal feest, waar zo’n driehonderd feestgangers waren. Tientallen taxi’s zouden vanuit Amsterdam naar het feest zijn gereden.

Sebastiaan Quekel
Achtergelaten afval. Beeld Politie
Achtergelaten afval.Beeld Politie

Even na 02.00 uur arriveerde een grote politiemacht in het bos tussen Anna’s Hoeve, spoorlijn Hilversum-Baarn en de A27. Alleen al op de A27 stonden twaalf politiewagens geparkeerd. Daarnaast stonden ook in de bossen auto’s van de politie.

Bij de parkeerplaatsen bij natuurgebied Anna’s Hoeve en vv Wasmeer reden tientallen Amsterdamse taxi’s af en aan. De politie ter plaatse sprak over zeker driehonderd personen, een Amsterdamse taxichauffeur schatte het aantal bezoekers op vijfhonderd.

De meeste bezoekers - op een enkeling na - vertrokken nadat de politie het feest had beëindigd. De dj en een vrouw die een agent een schop gaf, zijn aangehouden.

Lachgas

De politie noemt het ‘onbegrijpelijk en onverantwoord’ dat zoveel mensen de coronamaatregelen hebben genegeerd. ‘Bovendien levensgevaarlijk om je in het donker op een bouwterrein én langs het spoor te begeven,’ staat in een bericht op Twitter. ‘Een berg afval bleef achter in de natuur en zal later vandaag moeten worden opgeruimd.’

Onder de brug lagen onder meer honderden lachgasballonnetjes in talloze kleuren. Ook werden diverse flessen sterke drank en enkele jassen gevonden. Een camera die boven het terrein hing, werd volgens een bron een dag van tevoren door feestgangers verplaatst met als doel het feest buiten het zicht van de bewaking en de politie te laten plaatsvinden.

Springen

Aan de hand van de beelden die op sociale media circuleren wordt duidelijk dat het een groot dancefeest met een imposante lichtshow betrof. Te zien is dat de jongeren schouder aan schouder staan te springen en luidkeels ‘waar is dat feestje, hier is dat feestje’ schreeuwen. Afstand wordt er niet gehouden.

Zeer waarschijnlijk zijn de feestgangers via Instagram benaderd om het feest bij te mogen wonen. Hiervoor was een kleine entreeprijs vereist.

Zondagochtend, de zooi wordt opgeruimd. Beeld Het Parool
Zondagochtend, de zooi wordt opgeruimd.Beeld Het Parool

Zware tijden

‘We snappen dat het voor iedereen zware tijden zijn,’ schrijft de politie. ‘De #coronacrisis duurt nu ruim een half jaar en de huidige cijfers van het RIVM zijn weinig bemoedigend. Nu is wél de tijd om vol te houden, voor elkaar, voor het zorgpersoneel, maar ook voor de horeca en evenementen die we nu zo missen. #alleensamen’

Een wijkagente deelt op Twitter een foto waarop het achtergelaten afval is te zien. ‘Je eigen belang boven anderen,’ twittert de agent. ‘Waar zijn jullie mee bezig? #respectloos#asociaal#ikbenboos!’

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden