Politie kraakte telefoon No Surrender-voorman Brian Dalfour

De politie heeft de versleutelde PGP-telefoons gekraakt van criminelen die zich zouden hebben beziggehouden met de drugsdeal waarbij No Surrender-captain Brian Dalfour en zijn kompaan Muljaim Nadzak werden gedood. Ook de telefoon van Dalfour zelf werkt gekraakt.

ANP
Leden van motorclub No Surrender tijdens de uitvaart van captain Brian Dalfour. Beeld ANP
Leden van motorclub No Surrender tijdens de uitvaart van captain Brian Dalfour.Beeld ANP

Vijf Belgen en een Nederlander staan vanaf woensdag bij de rechtbank in Breda terecht vanwege de dubbele moord. Roy O., een Nederlandse verdachte die bij de groep van onder andere Dalfour hoorde, vluchtte op het moment van de overval naar buiten. Hij keerde pas terug nadat de Belgen het huis weer hadden verlaten.

Hij verklaarde dat het duo al dood was toen hij terugkeerde. De Belgen gaven echter aan dat ze nog leefden toen zij weg gingen.

Uit de berichten op de telefoon blijkt dat de twee omgekomen mannen van plan waren om de Belgen te beroven. Er zou vijftien kilo cocaïne worden verkocht. De Nederlanders waren uit op het geld van de Belgen.

Er was altijd al het vermoeden van een ripdeal, waarbij criminelen elkaar beroven. Door de berichten uit de gekraakte telefoons is daar nu ook bewijs voor.

Leider Amsterdamse afdeling

Dalfour was de leider van de Amsterdamse afdeling van motorclub No Surrender. Die omstreden motorclub groeide in Amsterdam destijds erg snel, en de aanstelling van Dalfour werd destijds als opmerkelijk gezien.

Hij was een beroepscrimineel die veel contact had met andere bekende criminelen. Zo trok hij op met de in 2014 geliquideerde Gwenette Martha. Dalfour werd voor verschillende geweldsmisdrijven gearresteerd, en werd veroordeeld voor doodslag tijdens een ripdeal in de jaren negentig.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden