Personeel KLM wil duidelijkheid van Smith

De ondernemingsraad van KLM eist meer duidelijkheid over de impact van de toekomstplannen die Air France-KLM dinsdag uit de doeken deed.

ANP
Pieter Elbers (links) en Benjamin Smith tijdens een presentatie eerder dit jaar. Beeld ANP
Pieter Elbers (links) en Benjamin Smith tijdens een presentatie eerder dit jaar.Beeld ANP

Het personeelsorgaan zit donderdag met topman Ben Smith van het moederbedrijf om tafel en wil onder meer dat eerdere afspraken over de positie van KLM binnen de groep worden herbevestigd.

De ondernemingsraad wil Smith ook duidelijk maken dat het medezeggenschapsorgaan onderdeel uitmaakt van het besluitvormingsproces, hetgeen de Canadees mogelijk niet gewend is. De plannen over met name de op handen zijnde kostenbesparingen veroorzaken toch wel wat ruis, verduidelijkt or-bestuurslid Dario Fucci. Hij benadrukt dat er geen sprake is van paniek, maar wel van bezorgdheid. ‘The devil is in the detail,’ aldus Fucci.

Als het gaat om het halen van verdere synergievoordelen loopt KLM volgens hem tegen de grenzen aan van wat mogelijk is. Hij benadrukt verder dat de zelfstandigheid van KLM één van de fundamenten was van de fusie tussen Air France en KLM. Daar kan volgens hem niet aan worden getornd.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden