Nieuws

Organisator: ‘Ruim vier op vijf festivalbezoekers staat open voor sneltest’

Uit een enquête van Apenkooi Events, organisator van festivals als DGTL, Strafwerk en Pleinvrees, blijkt dat 85 procent van hun festivalbezoekers bereid is om een sneltest te doen voor een festivalbezoek.

Het Parool
De organisator van Strafwerk ziet dat vier op de vijf festivalbezoekers wel een negatieve sneltest wil overhandigen alvorens naar het festival te gaan. Beeld Amaury Miller
De organisator van Strafwerk ziet dat vier op de vijf festivalbezoekers wel een negatieve sneltest wil overhandigen alvorens naar het festival te gaan.Beeld Amaury Miller

De enquête is afgelopen maand afgenomen onder zo’n 10.500 respondenten, die regelmatig festivals bezoeken. Vier op de vijf stelt zich al veilig genoeg te voelen om een buitenfestival te bezoeken, met inachtneming van de coronamaatregen.

92 procent van de ondervraagden heeft er geen moeite mee als hun testresultaten gedeeld worden met de evenementenorganisator of de overheid.

Vaccinatie

“Mensen voelen zich eenzaam en missen sociale contacten,” zegt Jasper Goossen, manager bij Apenkooi Events. “Waar het in de media vooral gaat over mensen die problemen veroorzaken, zijn wij ervan overtuigd dat het gros van de mensen zeer bereid is om onderdeel te zijn van de oplossing.”

Festivals en nachtclubs hopen inderdaad op de grootschalige uitrolling van de sneltesten. Er is weinig perspectief voor de sector, waarin bedrijven zich bijvoorbeeld niet meer kunnen verzekeren voor een pandemie. Sommige ondernemers in de branche staan er nu zelfs voor open om een vaccinatie verplicht te stellen voor entree.

Er worden al commerciële sneltests gebruikt en ingezet bij huisfeestjes, maar die zijn niet altijd even betrouwbaar. Die praktijk is dus ongewenst, aldus de GGD Amsterdam.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden