Nieuws

Opnieuw minder dan 20.000 coronagevallen gemeld

Voor de derde dag op rij komt het aantal positieve coronatests onder de 20.000 uit. Dat meldt het RIVM.

ANP
Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is donderdag praktisch hetzelfde als een dag eerder. Beeld ANP
Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is donderdag praktisch hetzelfde als een dag eerder.Beeld ANP

Tussen woensdagochtend en donderdagochtend kreeg het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 19.838 meldingen dat het coronavirus was vastgesteld.

In de drie weken tot en met afgelopen maandag waren er juist constant meer dan 20.000 positieve tests, op één dag met een storing na. Het aantal positieve tests ligt donderdag wel iets hoger dan op dinsdag en woensdag, maar het is gebruikelijk dat het aantal bevestigde besmettingen in de loop van de week iets oploopt.

In de afgelopen week registreerde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu 144.254 positieve tests, gemiddeld 20.608 per dag. Dat is het laagste niveau sinds 20 november, bijna drie weken geleden. Het gemiddelde daalt voor de vierde dag op rij.

Rotterdam telde het afgelopen etmaal 814 positieve tests, Amsterdam 682 en Den Haag 518. Daarna volgen Eindhoven (364) en Utrecht (285). Alleen op Schiermonnikoog en Vlieland testte niemand positief.

Aantal sterfgevallen stijgt

Het aantal sterfgevallen blijft voorlopig nog wel stijgen. De afgelopen dag werd er bij het RIVM gemeld dat 78 mensen aan de gevolgen van de besmetting zijn overleden. Dat is het hoogste aantal sinds 23 februari.

Onder de doden zijn zeven inwoners van Amsterdam en vier mensen uit Amstelveen. Den Haag, Arnhem en Ridderkerk hadden elk drie gestorven inwoners. Dat het overlijden van deze mensen nu is gemeld, wil overigens niet zeggen dat ze ook de afgelopen dag zijn overleden.

In de afgelopen zeven dagen registreerde het instituut 396 sterfgevallen, gemiddeld bijna 57 per dag. Ook dat is het hoogste niveau sinds 23 februari.

Nauwelijks toename

Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is donderdag praktisch onveranderd vergeleken met een dag eerder, zo valt te lezen in de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). In totaal liggen er nu 2830 mensen met Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Dat zijn er 6 meer dan woensdag.

Op de intensive cares liggen 626 coronapatiënten, evenveel als woensdag. Op de verpleegafdelingen worden nu 2204 coronapatiënten behandeld. Dat zijn er 6 meer dan een dag eerder.

Het afgelopen etmaal werden er 297 nieuwe coronapatiënten binnengebracht op de verpleegafdelingen. Op de ic’s werden 33 patiënten met corona opgenomen. Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ), gaf eerder deze week aan dat de instroom van Covidpatiënten in de ziekenhuizen over zijn hoogtepunt heen is.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden