Nieuws

Nieuwe kinderburgemeester Thymen (12) pakt armoede Amsterdamse kinderen aan

Thymen is de nieuwe kinderburgemeester van Amsterdam. Bij zijn installatie woensdag door burgemeester Femke Halsema, zei de 12-jarige dat hij zich wil gaan inzetten voor het bestrijden van armoede onder kinderen in de hoofdstad. Halsema installeerde in de raadzaal van het stadhuis ook meteen de nieuwe kinderraad.

Het Parool
Thymen, de nieuwe kinderburgemeester, met burgemeester Femke Halsema. Beeld Marcel Israel
Thymen, de nieuwe kinderburgemeester, met burgemeester Femke Halsema.Beeld Marcel Israel

Thymen: “Ik ben blij dat ik kinderburgemeester mag zijn komend jaar. Deze periode wil ik mij gaan inzetten voor het bestrijden van armoede onder kinderen in Amsterdam. Geen kind in onze stad hoort op te groeien in armoede.”

In zijn nieuwe functie zal Thymen het college van burgemeester en wethouders steeds vertellen wat kinderen belangrijk vinden en wat hun wensen zijn voor de stad. De kinderraad helpt hem daarbij. De kinderburgemeester gaat met de burgemeester of een wethouder mee naar bijzondere gebeurtenissen en houdt soms een korte toespraak.

Dit jaar bestaat de kinderraad uit zestien leden. Zij vertegenwoordigen alle kinderen uit de zeven stadsdelen en het stadsgebied Weesp.

Pitch

Omdat de termijn van Angel, de vorige kinderburgemeester, woensdag afliep, moest er een nieuwe kinderburgemeester komen. Amsterdamse leerlingen uit groep 7 en 8 konden zich opgeven voor de functie en moesten een pitch houden. Een jury koos er vijf uit en de nieuwe kinderraadsleden kozen de kinderburgemeester.

Tip Het Parool via Whatsapp

Heeft u een tip of opmerking voor de redactie? Stuur een bericht naar onze tiplijn.

Luister naar onze wekelijkse podcast Amsterdam wereldstad:

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden