Nieuwe AIVD-baas Akerboom: ‘Altijd verbonden met politie’

Erik Akerboom, die vrijdag door het kabinet is benoemd tot nieuwe directeur-generaal van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst, zegt altijd verbonden te blijven met de politie. Akerboom was de afgelopen vier jaar korpschef van de politie.

Het Parool
Erik Akerboom. Beeld ANP
Erik Akerboom.Beeld ANP

Akerboom noemt de politie in een mail aan het personeel ‘het mooiste avontuur uit mijn loopbaan’. ‘Ik heb veel waardering en bewondering voor alle collega’s die zich met hart en ziel inzetten voor de veiligheid. Het vertrouwen van de burger in politiemensen is groot, ook en misschien wel juist in moeilijke tijden.’

Akerboom stelt dat hij in zijn nieuwe functie ‘dichtbij onze blauwe wereld’ blijft. ‘Ik zal aan de samenwerking bijdragen en altijd verbonden zijn met de politie.’

Justitieminister Ferd Grapperhaus stelt dat Akerboom als korpschef ‘een geweldige prestatie heeft geleverd’ met ‘indrukwekkende resultaten’. “De aanhouding van verschillende criminele kopstukken is daar een zichtbaar voorbeeld van.”

Het is nog niet bekend wie Akerboom als korpschef opvolgt. Vanaf 1 april neemt plaatsvervangend korpschef Henk van Essen de functie waar.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden