Minister De Jonge draagt deel taken over

Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) zal een deel van zijn taken overdragen aan de andere bewindslieden op het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het takenpakket van de vicepremier wordt wat verlicht nu hij steeds meer tijd kwijt is met de aanpak van de coronacrisis.

Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (CDA). Beeld ANP
Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (CDA).Beeld ANP

Momenteel voert De Jonge samen met minister Tamara van Ark (Medische Zorg en Sport) en staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) gesprekken over de werklast, zo bevestigen bronnen. Het is niet de bedoeling dat De Jonge zich nog uitsluitend met de corona-epidemie zal bezighouden. Wel is het de bedoeling dat een aantal van zijn andere taken overgaan naar Van Ark of Blokhuis.

De Jonge nam de infectieziektebestrijding over van voormalig minister Bruno Bruins toen hij dit voorjaar wegens oververmoeidheid zijn taken moest neerleggen. Dat kwam bovenop de portefeuille die hij al had, met onder meer de ouderenzorg. Hoewel Bruins werd vervangen door eerst interim-minister Martin van Rijn en later door Tamara van Ark, bleef die verdeling zo.

Nu de verwachting is dat De Jonge alleen maar meer tijd kwijt zal zijn aan het onderwerp corona, overleggen de bewindslieden op het ministerie over welke delen uit De Jonges takenpakket door een ander kunnen worden overgenomen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden