Nieuws

Minder toegang en meer beveiliging ’s nachts op Amsterdam Centraal Station

Op Amsterdam Centraal Station wordt in de nachturen voortaan extra beveiliging ingezet en blijven minder toegangen open, om overlast in en rond het station tegen te gaan. Dat meldt de NS in een persbericht.

Het Parool
null Beeld ANP /  ANP
Beeld ANP / ANP

Het is al langere tijd zo dat tussen 1.00 uur en 5.00 uur slechts enkele toegangen van het station geopend zijn, aan de westzijde. Vanaf de nacht van donderdag 30 op vrijdag 31 maart worden dat er nog minder: er zijn dan nog twee toegangen open. De een zit aan de centrumzijde bij de meest westelijke reizigerstunnel, de ander aan de IJzijde ter hoogte van de pont. Beide toegangen liggen nabij de twee ondergrondse fietsenstallingen die begin dit jaar werden geopend.

Bij die ingangen zullen beveiligingsmedewerkers extra toezicht houden. Eerder werd al extra toezicht ingesteld bij de perrons tijdens de nachturen.

De NS en ProRail proberen al maanden de overlast in en rond het station te verminderen. Samen met de gemeente en politie werd extra toezicht ingesteld, beveiliging met honden ingezet en sinds november 2022 geldt een alcoholverbod achter het station, op de plek waar een groep dakloze personen regelmatig overlast veroorzaakt. Volgens de NS hebben de maatregelen wel effect gehad, maar is de overlast niet compleet verdwenen.

Tip Het Parool via Whatsapp

Heeft u een tip of opmerking voor de redactie? Stuur een bericht naar onze tiplijn.

Luister naar onze wekelijkse podcast Amsterdam wereldstad:

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden