Meerdere geweldsincidenten tegen politie en conductrice

Tijdens het Paasweekend zijn meerdere geweldsincidenten gemeld tegen politieagenten en een conductrice. Ze werden geslagen en bespuugd.

null Beeld ANP
Beeld ANP

Amersfoort

Een conductrice stond op een perron in Amersfoort toen een man haar kant op kwam lopen, meldt de politie op Facebook. De vrouw keek hem aan, omdat ze dacht dat hij iets wilde vragen. De man zei dat de conductrice voor zich uit moest kijken en zich niet met hem moest bemoeien. Toen ze hier wat van zei, kwam de man dreigend op haar af. De conductrice gaf aan dat de man afstand moest houden, waarop hij haar twee keer in het gezicht spuugde en haar met een vuist in het gezicht sloeg.

De man ging vervolgens de trein in. NS-medewerkers haalden hem daar uit een toilet waarin hij zich had verstopt. Hij is door de politie met een deken over zijn hoofd afgevoerd naar het politiebureau, waar hij agressief bleef. De conductrice is erg geschrokken en maakt zich zorgen over haar gezondheid.

Vlissingen

In Vlissingen werd in de nacht van zaterdag op zondag een agent in het gezicht gespuugd door een 47-jarige man uit die plaats. Hij fietste rond zonder verlichting. Agenten vroegen hem zijn licht aan te doen of verder te gaan lopen, maar de man gedroeg zich opstandig en weigerde mee te werken aan het vaststellen van zijn identiteit, aldus de politie. Bij zijn daaropvolgende aanhouding spuugde hij de agent in het gezicht en uitte hij bedreigingen.

Tilburg

Een 30-jarige dronken Tilburger maakte het zaterdagavond agenten lastig in zijn woonplaats. De man had eerder een buitengewoon opsporingsambtenaar van een busbedrijf mishandeld. Hij stond bij een bushalte, maar omdat hij vaker voor problemen zorgt, was de boa gewaarschuwd. Toen de boa aankwam, stopte er net een bus. De man wilde instappen, maar dat voorkwamen de buschauffeur en de boa. Hij schopte de ambtenaar en sloeg hem twee keer met een vuist in het gezicht. Samen met omstanders hield de boa de man onder controle, tot de politie er was.

In de politiebus schopte hij tegen de deur en ramen, bonkte met zijn hoofd tegen de ramen en bedreigde hij de agenten. Ook maakte hij rochelende geluiden, daarbij roepend dat hij corona had. In het cellencomplex verzette hij zich ook flink en bleef hij trappen en slaan. De man zit vast.

Friesland

Een groep jongeren heeft zaterdagavond in een bos in het Friese Sint Jacobiparochie twee politieauto’s vernield. Dat gebeurde nadat de politie met het oog op de corona-maatregelen een einde had gemaakt aan een feest in het bos, meldt de politie.

Na een anonieme melding namen agenten een kijkje in het bos bij de Georg van Saksenstraat. Agenten parkeerden hun voertuigen in de buurt, om vervolgens ongeveer achthonderd meter te lopen om bij het feest te komen.

Verschillende jongeren vluchtten weg toen ze de agenten zagen. In het bos was een kampvuur. De agenten spraken de nog aanwezige jongeren aan. Omdat de meesten waren gevlucht, was volgens de politie geen sprake meer van een samenscholing. Vanwege het coronavirus is het niet toegestaan om op dit moment met een grote groep bij elkaar te zijn. Het kampvuur werd geblust.

Toen de agenten terugliepen naar hun voertuigen, zagen ze dat onder meer de spiegels van de auto’s waren getrapt, een band lek was gestoken en deuken in de auto’s waren getrapt. De politie gaat op zoek naar de jongeren die achter de vernielingen zitten. Volgens de politie zijn al diverse namen genoteerd.

Amsterdam

In Amsterdam hebben zich zaterdag en zondag geen coronagerelateerde incidenten voorgedaan, zo meldt een woordvoerder desgevraagd. Het is relatief rustig in de hoofdstad, zowel op straat als in de parken.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden