PlusMediapark

Mediapark

Transfers, nieuwtjes en alles daartussen.

Het Parool

Ron Fresen stopt bij het Journaal

De titel van zijn boek verraadde al een klein beetje dat het einde van een tijdperk aanstaande was. In Acht jaar achtuur blikt Ron Fresen terug op de jaren dat hij de politiek duidde in het Achtuurjournaal. Donderdag kondigde de NOS aan dat Fresen in mei afzwaait van het Binnenhof. In zijn boek vertelt Fresen ook over de gezondheidsproblemen waar hij sinds 2006 mee worstelde: in dat jaar, hij is dan 48, werd bij hem prostaatkanker geconstateerd, die drie jaar geleden opnieuw toesloeg. Hij gaat nu tijd maken voor ‘andere mooie dingen in het leven’, zoals zijn vrouw en zijn kleinzoon.

null Beeld ANP Kippa
Beeld ANP Kippa

Rob Kemps is opeens overal

Het kan hard gaan. Een jaar geleden was Rob Kemps nog een malloot met een gek kapsel die in een rood jasje op het podium stond te springen op feestmuziek, inmiddels is hij dé lieveling in medialand. Eerst bleek hij niet alleen de sympathiekste maar ook De Slimste Mens te zijn, toen kreeg hij een bromance met Matthijs van Nieuwkerk, met wie hij knuffelend door Parijs struinde. Ook mocht hij een spelshow op SBS6 presenteren en won hij vorige week de Televizier-Ster Talent. Nu mag hij een week radio-dj Sander Lantinga vervangen in De Coen en Sander Show. Waar eindigt dit?

Rob Kemps won vorige week de Televizier-Ster Talent. Beeld ANP
Rob Kemps won vorige week de Televizier-Ster Talent.Beeld ANP

Wie is eigenlijk de baas bij 3FM?

Een curieus moment deze week op 3FM, waar zendermanager Sharid Alles de studio binnenkwam om tijdens de uitzending dj Timur Perlin terecht te wijzen. Die was van plan om een jongen op te bellen die kaartjes had gewonnen voor een geheim concert van de band Måneskin, en de locatie tegen betaling wilde onthullen aan fans. Dat mocht dus niet van Alles, die bij 3FM al bekendstaat om haar neiging tot micromanagement. Perlin was na afloop ‘boos en verward’: “Ik ben in dienst bij BNNVara dus zij is volgens mij mijn baas niet.” Hij heeft het inmiddels wel uitgepraat met Alles.

3FM-zendermanager Sharid Alles. Beeld ANP Kippa
3FM-zendermanager Sharid Alles.Beeld ANP Kippa

Crowdfunding na Dansmarathon

Toch nog even over De Dansmarathon, die dystopische uitputtingsshow op SBS6 waar eerst niemand naar keek, maar na afloop iedereen het over had. Tawatha en Jermaine gingen er na 50 uur dansen met de hoofdprijs vandoor (een schamel tonnetje, John de Mol was weleens guller), waardoor publieksfavorieten Toon en Maria met lege handen achterbleven. De twee wilden het geld aan de zorginstelling waar hun zoon zit doneren, maar nu is er een crowdfunding gestart waarmee al duizenden euro’s bijeen is gebracht. En zo komt er toch nog iets goeds voort uit dit televisiedieptepunt.

Tawatha en Jermaine, winnaars van De Dansmarathon. Beeld SBS6
Tawatha en Jermaine, winnaars van De Dansmarathon.Beeld SBS6
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden