Nieuws

Maurice de Hond neemt juridische stappen tegen podcastmaker Deventer Mediazaak

Opiniepeiler en publicist Maurice de Hond bereidt een bodemprocedure voor tegen de maker van de podcastreeks De Deventer Mediazaak, zo maakt hij bekend in een persbericht. Volgens De Hond is de podcast over de moord op de weduwe Wittenberg in 1999, onrechtmatig. Zijn ‘eer en goede naam’ zouden zijn geschaad.

Het Parool
Maurice de Hond Beeld Nosh Neneh
Maurice de HondBeeld Nosh Neneh

De Deventer Mediazaak analyseert de opmerkelijke dynamiek in de media rond de Deventer moordzaak. De rechtbank veroordeelde ‘boekhouder’ Ernest Louwes voor de moord, hij zat acht jaar vast. Maar volgens De Hond was niet hij maar een ander persoon de dader: de man die bekend zou komen te staan als de klusjesman. De podcast legt bloot hoe media dat destijds gretig oppakten.

De Hond vindt dat de maker van de podcast, Annegriet Wietsma, een ‘eenzijdig beeld schetst’ over zijn betrokkenheid bij de Deventer moordzaak. “Hierbij laat zij in de podcastserie zeer essentiële informatie, waarover zij aantoonbaar beschikte, in het onderzoek achterwege, is zij weinig kritisch ten opzichte van geïnterviewde personen en bestrijdt zij aantoonbare omissies van de geïnterviewde personen niet. Dit allemaal met het doel om Maurice de Hond uiteindelijk negatief te framen als de man die het leven van ‘de klusjesman’ voor altijd naar de vernieling heeft geholpen.”

Met de bodemprocedure wil De Hond ‘voor recht laten verklaren’ dat Wietsma onrechtmatig gehandeld heeft.

In 2007 werd De Hond wegens smaad veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding aan de klusjesman en zijn vriendin. Ook werd bepaald dat De Hond de twee niet meer in verband mag brengen met de dood van de weduwe Wittenberg.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden