Kroongetuige liquidatieproces Eris: 50 namen op dodenlijst van Taghi

Volgens Tony de G., kroongetuige in het omvangrijke liquidatieproces rond motorclub Caloh Wagoh, stonden er zo’n vijftig namen op een liquidatielijst die uitgevoerd moest worden.

Het Parool
Een beveiligde auto arriveert bij de extra beveiligde gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp voor aanvang van de start van het verhoor van kroongetuige Tony de G. door de rechtbank in het omvangrijke liquidatieproces Eris. Beeld ANP
Een beveiligde auto arriveert bij de extra beveiligde gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp voor aanvang van de start van het verhoor van kroongetuige Tony de G. door de rechtbank in het omvangrijke liquidatieproces Eris.Beeld ANP

Er was dus ‘genoeg werk voor een hele periode’, zou hoofdverdachte Delano R. tegen de kroongetuige hebben gezegd. De namen op die dodenlijst zouden op één na allemaal van de vermeende topcrimineel Ridouan Taghi afkomstig zijn.

De kroongetuige vertelde hier woensdag over op de derde dag van de inhoudelijke behandeling van het proces, Eris genaamd, in de extra beveiligde rechtbank in Amsterdam-Osdorp. Eris gaat over meerdere liquidaties en pogingen daartoe. Het Openbaar Ministerie denkt dat Delano R. als een soort ‘moordmakelaar’ fungeerde. Hij zou liquidatieopdrachten hebben aangenomen en deze vervolgens binnen de motorclub hebben uitgezet.

De advocaten van verschillende verdachten zetten grote vraagtekens bij de verklaringen van de kroongetuige en de betrouwbaarheid ervan. Naar eigen zeggen heeft De G. ‘volledig open kaart gespeeld’ in zijn verklaringen en daarbij niemand ontzien’.

De G. liep over naar justitie nadat hij in Spanje was aangehouden voor de moord op Jair Wessels, die in juli 2017 in Breukelen werd doodgeschoten.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden