Nieuws

KNVB legt competities voor komend weekend deels stil

De KNVB legt de competities in het amateurvoetbal voor het komend weekend deels stil. De voetbalbond komt tot dit besluit nadat het kabinet aankondigde dat in verband met de nieuwe coronamaatregelen trainen na 17.00 uur niet meer is toegestaan.

Het Parool
null Beeld Pro Shots / Toon Dompeling
Beeld Pro Shots / Toon Dompeling

Komende zaterdag en zondag is in de prestatieve competities (A-categorie) geen regulier competitieprogramma voor de jeugd en senioren. Op vrijwillige basis worden wel inhaalwedstrijden gepland om zo het aantal gespeelde wedstrijden per team recht te trekken.

Er is wel een regulier competitieprogramma in de recreatieve competities (B-categorie) voor jeugd en senioren. Teams die niet willen voetballen, kunnen op coulance en medewerking van de KNVB rekenen.

Voor het nemen van een besluit op de langere termijn zijn voor de KNVB twee zaken belangrijk. Enerzijds is dat het debat in de Tweede Kamer aankomende woensdag, waarin de nieuwe coronamaatregelen worden besproken. Mogelijk worden de regels met betrekking tot trainingstijden dan alsnog verruimd. De andere factor is het medische advies dat de KNVB aan het Voetbal Medisch Centrum heeft gevraagd over het spelen van wedstrijden zonder normaal te kunnen trainen. Dat wordt nu bekeken per leeftijdscategorie.

Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal, stelt dat ‘juist in tijden van een pandemie’ het uitgangspunt voor de KNVB blijft dat sporten bijdraagt aan een goede gezondheid en dus als ‘essentieel gezien moet worden’. “Maar als er niet getraind kan worden, dan moet het spelen van alleen wedstrijden ook gezond blijven en niet extra blessures opleveren.”

“We hopen echt dat de amateursport na het Kamerdebat van woensdag iets meer ruimte krijgt,” aldus Van der Zee, “zodat die niet door de 17.00-5.00 uur-regeling stil komt te vallen.”

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden