Linda Cuvelier is net moeder geworden van Bobbi. Ze houdt ­raamvisite in plaats van kraamvisite.

Leven met corona

Kersverse moeder Linda houdt raamvisite: ‘We schoten allebei vol’

Linda Cuvelier is net moeder geworden van Bobbi. Ze houdt ­raamvisite in plaats van kraamvisite.Beeld Privefoto

Hoe vergaat het Amsterdammers in deze periode? Project­manager Linda Cuvelier (35) is net moeder.

Hans van der Beek

“We zitten op een roze wolk natuurlijk en ik probeer al dat coronanieuws niet binnen te laten komen. Als je die cijfers kijkt elke dag, raak je snel uit je bubbel.

We hadden sowieso besloten thuis te bevallen. Het was heerlijk rustig en eigenlijk perfect. Maar ja, dan wil je je meisje natuurlijk aan iedereen laten zien en dan wordt het een ander verhaaltje. Mijn vader zit in de risicogroep en mijn schoonvader is tachtig. Je wilt toch iedereen gezond houden.

Dus bedachten we: laten we raamvisite doen in plaats van kraamvisite.

Vrijdag stond een vriendin met haar gezicht tegen het raam, staand op haar fiets – we hebben hoge ramen, we wonen in een oud schoolgebouw. Dat was fantastisch.

Het was het startschot. Zaterdagochtend kwam mijn beste vriendin. We schoten allebei vol, want ik wist: dit is al heftig, en dan moeten mijn ouders nog komen. Kijk, mijn hormonen schieten natuurlijk ook alle kanten op.

Op zondagochtend kwam de vader van Rein, en ’s middags mijn ouders. Zodat ze ieder toch hun eigen moment hadden. Het was best wel pittig. Voor mijn schoonvader, die alleen is, was het helemaal een dubbel gevoel. En mijn moeder stond al de hele dag te popelen. Ik zei nog: ‘Volgens mij werd jij vanochtend heel gelukkig wakker.’ Ze kwamen net tijdens baddertijd, dus ze hebben door het raam gekeken. Dat was heel mooi en bijzonder.

Het is een andere manier, maar even voor nu de beste manier. Maar je wilt toch het liefst je ouders knuffelen, nu al helemaal.

We kijken de komende tijd wel hoe het verder gaat. Ik ben zelf natuurlijk kwetsbaar, ik heb nog een lage weerstand. En ik moet ook rekening houden met de kraamhulp. Zij zal de komende tijd vast veel meer thuisbevallingen moeten doen en zij mag niet besmet worden door iemand die hier op bezoek komt.

Een lockdown verandert voor mij niet zoveel. Ik ben langzaam aan het herstellen en ik zou toch niet echt naar buiten gaan. Iedereen wil graag langskomen, maar Joke, de vroedvrouw, echt een topper, is erg streng: niet te veel op een dag. Zaterdag stonden er twee als extra verrassingen aan het raam, en dat was net te veel. Joke is al boos op me geweest.

Bobbi Lyn heet ze, met de achternaam van mijn vriend. Bobbi Lyn Ros. Bob Ross is onze inspiratie. Om in deze tijden toch nog een beetje creativiteit en positiviteit in te brengen.”

Rein Ros en Linda Cuvelier met Bobbi. Haar ouders staan achter het raam. Beeld
Rein Ros en Linda Cuvelier met Bobbi. Haar ouders staan achter het raam.
Rein Ros met Bobbi, en zijn vader achter het raam. Beeld
Rein Ros met Bobbi, en zijn vader achter het raam.
Raamvisite in plaats van kraamvisite. Beeld .
Raamvisite in plaats van kraamvisite.Beeld .
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden