Kaag stopt als minister van Buitenlandse Handel, Van 't Wout keert niet terug

Sigrid Kaag legt haar functie als minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking neer. Ze blijft wel minister van Buitenlandse Zaken.

Het Parool
Demissionair Minister Sigrid Kaag van Buitenlandse Zaken (D66) komt aan op het Binnenhof voor de wekelijkse ministerraad.  Beeld ANP
Demissionair Minister Sigrid Kaag van Buitenlandse Zaken (D66) komt aan op het Binnenhof voor de wekelijkse ministerraad.Beeld ANP

Ze heeft dat besloten vanwege ‘de aard en omvang van de gecombineerde portefeuilles’, staat in een verklaring van de RVD. Wie haar zal opvolgen is nog niet duidelijk.

Wijzigingen

Er komen meer wijzigingen in het kabinet. De portefeuille van staatssecretaris Bas van ‘t Wout op Sociale Zaken en Werkgelegenheid moet ingevuld worden door een nieuwe bewindspersoon, eveneens vanwege de werkdruk. Die functie werd bij de minister neergelegd omdat Van ‘t Wout tijdelijk minister van Economische Zaken en Klimaat werd. Die rol moest hij in mei tijdelijk neerleggen vanwege een burn-out.

Ook liet staatssecretaris Van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) vrijdag weten het kabinet te verlaten voor een nieuwe baan. Tot er een eventuele vervanger is, neemt minister Cora van Nieuwenhuizen die functie waar.

Wie de nieuwe minister en staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid worden, wordt ‘op korte termijn’ bekend. Het kabinet is demissionair.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden