Jan Zoet directeur Haags cultuurpaleis Amare

Jan Zoet wordt directeur van het cultuurpaleis Amare, dat over twee jaar in het Haagse centrum wordt geopend, en van het huidige Zuiderstrandtheater in Scheveningen. Hij volgt in die laatste functie Henk Scholten op, die met pensioen gaat.

Jan Zoet. Beeld Maarten Steenvoort
Jan Zoet.Beeld Maarten Steenvoort

Zoet (61) is nu directeur van de Academie voor theater en dans van de Amsterdamse hogeschool voor de kunsten en ook voorzitter van de belangenvereniging Kunsten ‘92. Eerder was hij onder meer directeur van de Rotterdamse Schouwburg/Productiehuis Rotterdam.

Amare gaat onderdak bieden aan het Residentie orkest, het Nederlands dans theater, het Koninklijk Conservatorium en ook het huidige Zuiderstrandtheater en zijn eigen activiteiten. Dit theater was eigenlijk gebouwd om in afwachting van het nieuwe gebouw zaalruimte te bieden, maar heeft daar ook een eigen programmering, die straks in Amare wordt uitgevoerd.

Onder delen van de Haagse bevolking leefden lang veel vragen over de noodzaak van het vele miljoenen kostende cultuurpaleis, waarvoor een dans- en muziekzaal werden gesloopt. Voorstanders denken dat het juist een enorme impuls zal geven aan het culturele leven in de hofstad.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden