Overzicht

In het kort: het belangrijkste coronanieuws voor je samengevat

Speciale markering op het Museumplein wijst bezoekers op de 1,5 meter afstand. Beeld Hollandse Hoogte /  ANP
Speciale markering op het Museumplein wijst bezoekers op de 1,5 meter afstand.Beeld Hollandse Hoogte / ANP

Hier vatten we het belangrijkste coronanieuws voor je samen. Let op: dit artikel wordt sinds 30 juni niet meer bijgewerkt.

Het Parool

1. Onderzoek: groep coronamijders groeit in Nederland

Vier maanden na de eerste besmetting wil een steeds grotere groep Nederlanders niks weten van het coronavirus. Inmiddels zijn er 2,9 miljoen ‘coronablockers’, bijna een miljoen meer dan in april. Dat blijkt uit een representatieve steekproef van onderzoeksbureau Newcom onder ruim 3000 Nederlanders. Vooral onder jongeren groeit het aantal mensen dat nieuws over het virus mijdt en weinig nut ziet in allerlei virusremmende maatregelen. Lees hier verder.

2. Canada bereidt zich voor op tweede golf

Canada bereidt zich voor op een tweede golf van het coronavirus, die er in de herfst zou kunnen komen. Dat heeft premier Justin Trudeau maandag gezegd. Hij riep zijn landgenoten op om waakzaam te blijven. ‘Een tweede golf zou erg hard kunnen toeslaan,’ waarschuwde de premier.

3. Bedrijven vragen massaal uitstel aan bij Belastingdienst

Nederlandse bedrijven hebben vanwege de coronacrisis massaal uitstel van betaling aangevraagd en gekregen bij de Belastingdienst. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van voorlopige cijfers. In totaal gaat het om een bedrag van bijna 10 miljard euro aan uitgestelde belastingen.

4. Europa opent grenzen voor inwoners ‘veilige’ landen

Mensen uit ‘veilig’ geachte landen van buiten de EU kunnen vanaf 1 juli in principe weer naar Europa reizen. De ambassadeurs van de EU-lidstaten hebben in een stemming een lijst vastgesteld van landen waarvan de gezondheidssituatie wat betreft het coronavirus vergelijkbaar of beter is dan gemiddeld in Europa. Lees hier verder.

5. En dit zijn de nieuwe cijfers van het RIVM

Het RIVM heeft op dinsdag 30 juni in Nederland zes nieuwe sterfgevallen als gevolg van Covid-19 geregistreerd. Het instituut maakte ook melding van drie nieuwe coronagerelateerde ziekenhuisopnames, evenveel als maandag. Ook werden er 57 nieuwe besmettingen geconstateerd. Hier houden we alle cijfers bij.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden