Boeren rijden over de A28 om te verzamelen in de omgeving van het gebouw van de Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.

Honderden kilometers file door boerenprotest

Boeren rijden over de A28 om te verzamelen in de omgeving van het gebouw van de Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.Beeld ANP

Massa’s boeren stappen woensdag opnieuw op de trekker om te protesteren uit onvrede over stikstofmaatregelen.

Het Parool

Mede door de protesterende boeren stond er woensdagochtend ruim 300 kilometer file. Vooral op de A1, A2, A6 en A28 was het druk. Daar reden veel trekkers die onderweg zijn naar Bilthoven om actie te voeren bij het RIVM. De boeren gaan later op de dag ook nog in Den Haag demonstreren.

De politie heeft op de Utrechtsebaan in Den Haag vijftien boeren staande gehouden die naar het Binnenhof wilden om te protesteren. Ze mogen daar echter niet komen. Twee weken geleden leidden de protesten van de boeren in Den Haag tot een recordfile van ruim 1000 kilometer.

Rijkswaterstaat adviseerde weggebruikers om de snelwegen rond Utrecht zoveel mogelijk te mijden in verband met het boerenprotest. Weggebruikers kregen ook het advies goed voorbereid op weg te gaan en de verkeersinformatie vooraf te checken. Boeren uit Friesland en Terschelling gingen dinsdagavond al op pad, om op tijd in Den Haag te zijn.

Volg alles over het boerenprotest in ons blog.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden