Update

Gevonden lichaam bij woning Geleen is sinds woensdag vermiste Gino (9)

Na het aanhouden van Donny M. (22) in het onderzoek naar de vermissing van Gino van der Straeten (9), is zaterdagochtend achter een woning in Geleen het lichaam van de overleden jongen aangetroffen.

Sebastiaan Quekel en Raymond Boere
Zoekactie naar Gino Beeld ANP/AD
Zoekactie naar GinoBeeld ANP/AD

De politie zei eerder al er ernstig rekening mee te houden dat het gevonden lichaam van de vermiste jongen was. Zaterdagmiddag werd dit bevestigd op een persconferentie in Maastricht.

In de nacht van vrijdag op zaterdag hield de politie rond 04.00 uur de 22-jarige Donny M. uit Geleen aan die wordt verdacht van betrokkenheid bij de vermissing van de 9-jarige Gino. De man is aangehouden in zijn woning in Geleen.

De verdachte is een bekende van politie en justitie en wordt volgende week voorgeleid. Politie en justitie gaan daarom ook niet in op verdere vragen, aldus Henk van der Meijden, plaatsvervangend hoofdofficier van justitie in Limburg.

Wel werd aangegeven dat er twee plaatsen zijn waar onderzoek wordt gedaan: de woning van de verdachte en de plaats waar het lichaam van de jongen is gevonden.

In shock

De familie van Gino is “in shock en intens verdrietig” nu de sinds woensdag vermiste jongen dood is teruggevonden. Een leegte die niet te vullen is, staat in een verklaring namens de familie.

‘Helaas heeft de politie zaterdag het lichaam van Gino levenloos aangetroffen. Het verdriet is niet te omvatten en vreselijk. De politie zal het onderzoek nu verder oppakken en met zorgvuldigheid en prioriteit uitvoeren om te achterhalen wat er is gebeurd en wie hierbij betrokken is,’ valt te lezen in de verklaring.

De familie bedankt mensen voor de ‘talloze hartverwarmende reacties’ die ze kreeg. ‘Gino mag nooit vergeten worden en moet zo mooi en goed mogelijk worden herdacht als de lieve vrolijke jongen die hij was,’ aldus het bericht, waarin ook wordt aangegeven dat de familie nu behoefte heeft aan rust.

Voetbaltrainer

Volgens de politie is de 9-jarige jongen meegegaan met M., maar doen ze geen uitspraken over wat er daarna met hem is gebeurd. De Belgische website Het Laatste Nieuws melde zaterdag dat getuigen Gino woensdagavond in Kerkrade hebben zien vertrekken met ‘een man die zich voordeed als voetbaltrainer’. “Die man heeft een tijdje met ons meegespeeld,” zegt Cynthia Olischlager (10), die er woensdagavond bij was. “Het voelde niet raar, of ongemakkelijk. Het was een heel normale man.” Of het gaat om dezelfde man gaat als de verdachte, wilde de politie niet bevestigen.

Gino, die eigenlijk in Maastricht woonde, verdween woensdagavond in Kerkrade, waar hij bij zijn 32-jarige zus logeerde, omdat zijn moeder ziek is. Volgens een andere zus (21) ging de jongen woensdagavond nog even voetballen op een speelplek in Kerkrade, vlak bij zijn logeeradres. Om 19.30 uur had hij terug moeten zijn. Maar sindsdien was hij spoorloos. In de loop van donderdag werd een amber alert verstuurd. Volgens de politie verkeerde de jongen in levensgevaar en moest er rekening worden gehouden met een misdrijf.

Twitter

De politie liet vanmiddag via Twitter weten dat er op sociale media namen en foto’s rondgaan van iemand die wordt gelinkt aan de vermissing van Gino maar dat het niet gaat om de verdachte. “Wij verzoeken dringend om deze beelden te verwijderen en niet te delen,” aldus de politie in een tweet.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden