Gevecht Badr Hari afgebroken wegens heftige rellen tussen fans, bizar einde Glory 80

Het gevecht tussen Badr Hari en Arkadiusz Wrzosek is zaterdagavond in Hasselt afgebroken. In de Belgische zaal liep het helemaal uit de hand toen Poolse fans het aan de stok kregen met de ‘Badr Army’ van de Marokkaans-Nederlandse kickbokser.

Tim Reedijk

Ook de rest van het programma werd om veiligheidsredenen geschrapt. Glory zegt de zware rellen te betreuren.

Er hing al voor het gevecht een zeer explosieve sfeer in de Trixxo Arena in Hasselt, met een heel groot ‘Badr Army’ maar tegelijkertijd ook een stevige groep met Poolse fans die Wrzosek steunden. Het gevecht zelf ging gelijk op, met wat meer initiatief van Hari, totdat hijzelf neerging na een knietje van Wrzosek aan het einde van de tweede ronde. Hari stond op en haalde de bel, maar de derde ronde zou nooit meer beginnen.

Buiten de ring ging het helemaal mis. Er vlogen stoeltjes door de lucht en fans zochten de confrontatie met elkaar. Journalisten en toeschouwers sloegen vervolgens op de vlucht na een incident vlakbij het persvak. De rust keerde niet meer terug. Mensen probeerden de arena te ontvluchten en zochten naar een nooduitgang. Voor het ingaan van de beslissende ronde werd het gevecht stilgelegd en wat later volgde de mededeling dat het niet meer hervat zou worden. Daardoor ging er ook een streep door de clash tussen Jamal Ben Saddik en de Nederlander Levi Rigters, dat het sluitstuk van de avond had moeten zijn.

Wrzosek werd in België gesteund door supporters van ADO Den Haag en door Poolse fans. De Poolse kickbokser is een fanatiek aanhanger van de club uit de Keuken Kampioen Divisie. Fans van ADO onderhouden een vriendschappelijke band met supporters van de Poolse club Legia Warschau. Ook van Hari waren veel aanhangers naar België gekomen om hem te steunen.

Fans van Badr Hari en Arkadiusz Wrzosek zoeken de confrontatie met elkaar. Beeld Philip van den Brand
Fans van Badr Hari en Arkadiusz Wrzosek zoeken de confrontatie met elkaar.Beeld Philip van den Brand

Uitslagen

Jay Overmeer verslaat Jos van Belzen
Serkan Ozcaglayan verslaat Ertugrul Bayrak
Guerric Billet verslaat Nordin Ben Moh
Tiffany van Soest verslaat Manazo Kobayashi
Arkadiusz Wrzosek - Badr Hari Gestaakt
Jamal Ben Saddik - Levi Rigters Geannuleerd

Badr Hari. Beeld Pro Shots / Mischa Keemink
Badr Hari.Beeld Pro Shots / Mischa Keemink
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden