Nieuws

Geen coronabesmettingen tijdens eerste proefevenement Fieldlab

De met corona besmette medewerker die tijdens het eerste publieksexperiment in het Beatrix Theater in Utrecht aan het werk was, heeft geen enkele andere aanwezige besmet. Dat meldt organisator Fieldlab Evenementen.

Rachel van Kommer
Vijfhonderd mensen in het Beatrixtheater tijdens het eerste proefevenement van Fieldlab. Beeld ANP
Vijfhonderd mensen in het Beatrixtheater tijdens het eerste proefevenement van Fieldlab.Beeld ANP

Ruim een week geleden, op 15 februari, trapte Fieldlab een reeks proefevenementen af met het zakelijke congres Back 2 Live in het Utrechtse Beatrix Theater. Daar waren vijfhonderd bezoekers bij aanwezig. Zowel vooraf als achteraf werden alle aanwezigen, waaronder ook burgemeester Sharon Dijksma, getest. Na afloop van het congres testte een medewerker positief op het coronavirus.

Volgens de organisator heeft de besmette medewerker tijdens het werk niemand anders met het coronavirus besmet. “Dat blijkt uit de PCR-testen die de bezoekers en medewerkers vijf dagen na het evenement hebben ondergaan,” aldus een woordvoerder.

Alle aanwezigen kregen op de zaterdag voorafgaand aan het experiment zo’n test. Zes mensen bleken toen het coronavirus te hebben. Zij mochten niet naar het evenement. De medewerker bleek, aldus de organisatie, toen nog niet besmet. Vermoedelijk is die persoon tussen de test op zaterdag en de start van het congres op maandag met het coronavirus besmet geraakt. “Mensen die in nauw contact met deze medewerker hebben gestaan of anderen, waarvan bekend is dat zij een bericht hebben gekregen via de Coronamelder App, hebben inmiddels allen een negatieve test afgelegd.”

Geen klacht, wel positief

Andreas Voss, hoofdonderzoeker van Fieldlab Evenementen: “We hebben de bezoekers en medewerkers gevraagd maximaal 48 uur voor het event een PCR-test te doen. Ruim zeshonderd mensen, zowel bezoekers als medewerkers, hebben daaraan hun medewerking verleend en we hebben zes mogelijke besmettingsbronnen eruit weten te halen. Mensen die geen klachten hadden, maar wel positief testten.”

Inmiddels heeft het bedrijf al drie experimenten georganiseerd. Naast het zakelijk congres, werden ook proeven gedaan met een theatervoorstelling van Guido Weijers in het Beatrix Theater en een voetbalwedstrijd tussen NEC en De Graafschap.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden