Nieuws

Frans Banninck Cocqpenning voor pianodocent Jan Wijn

Pianoleraar Jan Wijn heeft zondag de Frans Banninck Cocqpenning ontvangen. Hij kreeg de onderscheiding van locoburgemeester Simone Kukenheim van Amsterdam vanwege ‘zijn grote artistieke en pedagogische verdiensten als pianist en hoofdvakdocent aan het Conservatorium van Amsterdam’.

Het Parool
null Beeld Merlijn Doomernik
Beeld Merlijn Doomernik

Wijn (1934) gaf in zestig jaar tijd les aan onder anderen Ronald Brautigam, Wibi Soerjadi, Ivo Janssen, Marietta Petkova, Hannes Minnaar en Lucas en Arthur Jussen. Verder zat hij in jury’s van nationale en internationale concoursen, en was hij jarenlang lid van de raad van advies van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. In 2009 is Wijn benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. De gemeente Amsterdam noemt Wijn ‘een van de meest gewaardeerde en succesvolle pianopedagogen van Nederland’.

De Frans Banninck Cocqpenning wordt toegekend aan personen die zich tijdens een periode van ten minste twaalf jaar bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor Amsterdam. Voor de penning komen ook mensen in aanmerking die uitzonderlijk grote prestaties voor Amsterdam hebben verricht op sportief, wetenschappelijk, journalistiek, kunstzinnig, politiek, economisch gebied met een landelijke of internationale uitstraling.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden