‘Ex-vrouw Dion Graus geeft politie info over aanzetten tot seks’

De Rijksrecherche onderzoekt nieuwe opnames en documenten waaruit volgens NRC zou blijken dat PVV-Tweede Kamerlid Dion Graus zijn toenmalige echtgenote meerdere jaren heeft aangezet tot seks met zijn particuliere beveiligers.

Het Parool
Dion Graus  in de Tweede Kamer. Beeld ANP
Dion Graus in de Tweede Kamer.Beeld ANP

Het materiaal is aangeleverd door zijn ex-vrouw. Het parket Den Haag bevestigt tegenover de krant “aanvullend materiaal” te hebben ontvangen van de ex-partner van “een Kamerlid”.

NRC zegt de opnamen en documenten te hebben ingezien. De beveiligers stuurden geen factuur als ze Graus begeleidden bij trips door het land. Wel hadden ze seks met zijn vrouw, aangemoedigd door het Kamerlid, zo is te horen op ingeleverde audiofragmenten. Het gebeurde in hotels en sauna’s die werden gehuurd door Graus en ook in een PVV-kantoor in de Tweede Kamer.

De Telegraaf meldde in januari 2019 dat de nu 48-jarige ex-vrouw aangifte had gedaan tegen haar toenmalige echtgenoot wegens “psychisch misbruik” en “gedwongen seks met derden”. De PVV liet weten op de hoogte te zijn van de beschuldigingen. Dion Graus liet weten deze te ontkennen. “Ik wacht verdere stappen af,’’ luidde het toen. Het Kamerlid diende daarna een tegenaangifte in wegens smaad. In juni dat jaar liet de ex-vriendin weten dat ze de aangifte had laten vallen. Vervolgens liet het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag weten dat beide aangiftes waren ingetrokken.

“Desalniettemin heeft aangeefster sindsdien aanvullend materiaal ter beschikking gesteld aan de Rijksrecherche. Daarnaast heeft zij zeer recent aangekondigd nog meer informatie te willen verstrekken,” meldt het OM aan de krant. Het aanvullende materiaal zal “zorgvuldig worden beoordeeld” door deskundigen gespecialiseerd in “onder andere mensenhandel en zeden”.

Graus’ ex-vrouw wilde niet reageren, volgens NRC. Dion Graus reageert niet inhoudelijk op vragen, omdat het volgens hem gaat om “volstrekte privézaken”.

Eerder deze week meldde Graus al wel in een persbericht dat NRC met een verhaal over hem zou komen. Hij had het artikel toen nog niet gezien. Graus wijst erop “dat dezelfde onderwerpen van NRC al eerder uitgebreid door de instanties zijn onderzocht en niet tot enig vervolg hebben geleid”.

Hij laat verder weten dat zijn advocaat contact zal opnemen met zijn ex-vrouw, omdat zij voorwaarden van een eerdere afspraak zou hebben geschonden.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden