Nieuws

Eigenaar Blokker wil uitbreiden in elektronica en meubels

Het moederbedrijf van Blokker gaat ondanks de coronacrisis fors groeien. Mirage Retail wil via overnames actief worden op het gebied van de verkoop van elektronica, doe-het-zelfartikelen en meubilair.

Herman Stil
null Beeld ANP
Beeld ANP

Dat zegt eigenaar-topman Michiel Witteveen dinsdag in Het Parool.

“We willen de consument thuis zo veel mogelijk ontzorgen,” aldus Witteveen. “Een deel van de spullen thuis komt bij Blokker, Big Bazar of Intertoys vandaan. Maar ik zie nog veel meer dingen staan, zoals meubilair, doe-het-zelfartikelen of elektronica. Dat bieden we niet.”

“We gaan daarvoor andere formules opzetten. Dat kunnen we zelf doen maar het is logischer samen te werken of iets over te nemen, mocht zich een kans voordoen.”

Mirage Retail begon dit voorjaar met Miniso, een samenwerking met de gelijknamige Chinese design- en lifestyleketen. Groei daarvan ligt door corona even stil. Deze zomer keek Mirage naar een overname van Hema, dat in handen van zijn schuldeisers is. “Maar het aanbod was niet goed.”

Daarnaast zal Blokker, dat eerder slechtdraaiende zaken sloot, uitbreiden met 20 tot 25 nieuwe vestigingen. “Er is door corona een verschil ontstaan tussen winkelen en boodschappen doen. Bij Blokkervestigingen in binnensteden hebben we 40 procent minder klanten. In buurten en wijken gaat het best oké. Daar gaan we dan ook heen met nieuwe vestigingen.”

Beter dan vóór corona

Vastgoed- en winkelinvesteerder Witteveen nam de in moeilijkheden verkerende ketens Blokker en Big Bazar vorig voorjaar over van de familie Blokker. Een jaar geleden voegde hij daar oud-Blokkerdochter Intertoys aan toe.

Volgens Witteveen draait Mirage, dat in 2019 een verlies leed van 144 miljoen euro, beter dan voorzien. “We boeken op dit moment hogere omzetten dan vorig jaar om deze tijd. We gaan het in 2020 duidelijk beter doen dan wat we vóór corona hadden begroot, vooral bij Blokker en Intertoys.” Volgens planning moet het concern eind volgend jaar quitte spelen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden