‘DNA-spoor van Taghi gevonden op kogelhuls bij moordaanslag’

De politie heeft voor het eerst hard bewijs van een mogelijke link tussen Ridouan Taghi en een liquidatie. Het gaat om een DNA-spoor van Taghi op een kogelhuls, die is aangetroffen na een moordaanslag in 2014 in Amersfoort. Dat staat in vertrouwelijke stukken die De Telegraaf heeft ingezien.

Het Parool
Forensisch experts van de politie laden de auto waarin Samir ’Babbel’ Jabli werd doodgeschoten op een bergingswagen. Beeld ANP
Forensisch experts van de politie laden de auto waarin Samir ’Babbel’ Jabli werd doodgeschoten op een bergingswagen.Beeld ANP

Bij de moordaanslag kwam de 38-jarige Samir ’Babbel’ Jabli om het leven.

Het is voor zover bekend de eerste keer dat er een rechtstreekse, fysieke link lijkt te zijn tussen Taghi en een liquidatie. De recherche gaat ervan uit dat achter de moord op Jabli dezelfde organisatie zit die ook verantwoordelijk was voor de liquidatie-bij-vergissing op de onschuldige Mohammed Alarasi (22) in Amersfoort in januari 2014. Die groepering is de bende van Taghi. Kroongetuige Nabil B. heeft ook verklaard dat de organisatie van Taghi achter de moorden zat.

Taghi’s advocaat, Inez Weski, laat in een reactie aan De Telegraaf weten dat ‘de forensische waarde van dit materiaal uiteraard nog nader moet worden onderzocht’. “Duidelijk is in ieder geval dat dergelijke sporen op een roerend goed niets zeggen over hun herkomst en tijdstip van ontstaan. Er is verder niets over cliënt in die zaak betreffende Jabli, welke zaak dan ook niet aan cliënt wordt verweten. Hij wordt daar dus niet voor vervolgd. Helaas wordt het dossier gevuld met meer van dit soort nietszeggend materiaal dat dan weer blijkbaar naar derden moet worden gelekt.”

Luister naar de Taghi Podcast

In de Taghi Podcast van Het Parool vertellen misdaadjournalisten Wouter Laumans en Paul Vugts over alle ontwikkelingen in Marengo, het liquidatieproces waarin Ridouan Taghi de hoofdverdachte is. Luister hieronder naar alle afleveringen.

De Taghi Podcast is ook te vinden op Spotify en iTunes. Heb je vragen? Mail ons op taghi@parool.nl.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden