Dion Graus (PVV) wil onderzoek naar beschuldigingen van misbruik

PVV-Kamerlid Dion Graus vraagt om een ‘oriënterend onderzoek’ van een integriteitsadviseur naar recente misbruikklachten van een ex-medewerker. Graus ontkent de aantijgingen - ‘leugens, laster en smaad’ - en neemt een advocaat in de arm om zich te verdedigen.

Het Parool
null Beeld Hollandse Hoogte / Peter Hilz
Beeld Hollandse Hoogte / Peter Hilz

Dat meldt de PVV in een persbericht. Onlangs beschreef NRC hoe een voormalig fractiemedewerkster bij de Kamervoorzitter had gemeld hoe Graus haar had gedwongen tot ‘heel ernstige dingen’, na weigering zou hij haar gestalkt hebben.

Eerder al beschuldigde Graus’ ex-vrouw hem beschuldigde van ‘psychisch misbruik’ en ‘gedwongen seks met derden’. De Rijksrecherche beoordeelde in het voorjaar nieuwe informatie waaruit zou blijken dat Graus zijn toenmalige vrouw aanzette tot seks met zijn particuliere beveiligers.

Graus ontkent alle beschuldigingen, zijn fractievoorzitter Geert Wilders verdedigt hem. Graus zal nu een ‘onafhankelijk adviseur integriteit’ een oriënterend onderzoek laten uitvoeren. Wie deze adviseur is en wat de opdracht precies wordt, is onduidelijk. De partij en Graus zijn niet bereikbaar voor een toelichting, zijn advocaat Machteld Roethof kan alleen op een later moment schriftelijke vragen beantwoorden.

Roethof

Graus neemt Roethof in de arm om ‘het onrecht met hand en tand te bestrijden’, schrijft de partij. Graus vindt dat hij door ‘leugens, laster en smaad’ en via ‘trial by media’ veroordeeld wordt. ‘Iemand beschuldigen op basis van valse verklaringen door anonieme bronnen is niet van deze tijd.’

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden