Onbewoond eiland

Deze platen neemt drummer en illustrator Emanuel Wiemans mee naar een onbewoond eiland

Als illustrator en drummer Emanuel Wiemans (46) naar een onbewoond eiland wordt verbannen, neemt hij deze vier albums mee:

Peter van Brummelen
Emanuel Wiemas  Beeld
Emanuel Wiemas

1. The Band - Music from Big Pink

“Hiervoor luisterde ik vooral naar Jimi Hendrix en psychedelische muziek, het ging me om individuele instrumentalisten. Bij The Band ging het echt om een groep. Het was ook de eerste muziek waarbij ik werd gegrepen door het verhaal. Niet dat ik de teksten ging bestuderen of zo, maar hun muziek is zó beeldend. Als ik er naar luister, zit ik zo in het Amerika van pakweg 1850. Het is echt cinematografische muziek.

2. Joshua Redman - Live at the Village Vanguard

“Mijn eerste jazzalbum. Ik kende wel van die easy listeningachtige jazzdingen, dit was anders: muziek met een enorm hoge energie. In de jaren negentig was ik met vakantie in de VS en draaiden we in de auto telkens een bandje van dit album. Toen we in New Orleans kwamen, bleek Joshua Redman stomtoevallig in The House of Blues op te treden.”

3. Juicebox - Popcorn 69

“Toch ook een plaatje waar ik zelf op meespeel. Sixtiesmuziek is het; vooral soul, boogaloo, funk, New Orleans. Het was mijn eerste serieuze studio-ervaring. De productie van Rob Berends is geweldig. Als ik deze plaat hoor, denk ik: Wauw, dat ík daar op sta.”

4. Joe Cocker - Mad Dogs & Englishmen

“Het beroemde live-album waarop Cocker een heel rare, maar geweldig hub aan muzikanten om zich heen heeft verzameld: Leon Russel als toetsenist, de blazers van de Rolling Stones, Rita Coolidge die zingt… Als ik hiernaar luister, visualiseer ik mezelf midden tussen de muzikanten; ik wil meedoen, ik wil mee met dit circus.”

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden