Bloemendaalse politici onwel bij debat over verruwing politiek

Het debat over de verruwing van de politieke omgangsvormen in Bloemendaal is donderdagavond niet doorgegaan. De raadsvergadering moest na ruim een uur worden afgebroken omdat twee raadsleden onwel waren geworden.

null Beeld ANP
Beeld ANP

Het ging om Lex Oude Weernink van D66 en Bob van der Veldt van het CDA. Oude Weernink kreeg tijdens de vergadering een bloedneus en ging naar huis. Van der Veldt moest de zaal verlaten vanwege spanningsklachten.

Op de agenda stond de brief van het college en een aantal ambtenaren met de oproep aan de raad om een cordon sanitaire van beschaving te vormen rond de tweekoppige fractie van Hart voor Bloemendaal.

Volgens de ondertekenaars voelen ambtenaren zich onveilig door de manier van optreden van de fractie, onder meer vanwege een groot aantal integriteitsmeldingen aan hun adres en allerlei persoonlijke aanvallen op sociale media.

Voorafgaand aan de vergadering schaarde de VVD zich met een motie achter het college. De motie was mede ondertekend door het CDA, GroenLinks, PvdA en Vrijzinnig Democratisch Bloemendaal, samen een ruime meerderheid.

Hart voor Bloemendaal toonde zich niet onder de indruk. Op Facebook omschreef Marylies Roos de motie als een ‘lauwwarme drol’. De indiener van de motie, VVD’er Rolf Harder, werd beschuldigd van corruptie.

De vergadering wordt waarschijnlijk volgende week donderdag voortgezet.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden