Beheersbare drukte in het bos en de duinen

Op het strand, in de duinen, bossen en andere natuurgebieden was het zaterdagmiddag zoals verwacht druk. Vanwege het fraaie lenteachtige weer met maxima rond 19 graden trokken veel mensen eropuit. Toch was het op de meeste plaatsen niet té druk: op de parkeerplaats van de Waterleidingduinen in Zandvoort na, hoefden er geen toegangswegen of parkeerplaatsen worden afgesloten.

ANP
2021-02-20 11:20:25 WOUDENBERG - Dagjesmensen bij de Pyramide van Austerlitz tijdens het eerste lenteweer dit jaar. ANP REMKO DE WAAL Beeld ANP
2021-02-20 11:20:25 WOUDENBERG - Dagjesmensen bij de Pyramide van Austerlitz tijdens het eerste lenteweer dit jaar. ANP REMKO DE WAALBeeld ANP

Volgens een woordvoerder van de gemeente Zandvoort werd het bij de Waterleidingduinen zaterdagochtend even te druk, en werd de parkeerplaats aan de Zandvoortselaan voor een korte tijd afgesloten. “Dat werd al snel weer opgelost. Verder was het een drukke, maar gezellige dag in Zandvoort,” aldus de woordvoerder. Mensen leefden de coronaregels na, en hielden genoeg afstand bij kramen waar eten en drinken kon worden afgehaald.

In de bossen en andere natuurgebieden was het nergens te druk, volgens een woordvoerder van Natuurmonumenten. “We worden gewaarschuwd als het ergens te druk wordt, en als er maatregelen nodig zijn, zoals het afsluiten van wegen of parkeerplaatsen. Dat was vandaag niet aan de orde. Mensen genoten erg van het weer, net als de boswachters,” aldus de woordvoerder.

Op veel wegen richting de natuur was de drukte zaterdagmiddag te merken. Op de Brouwersdam tussen Zeeland en Zuid-Holland stond even na 14.00 uur een file van 7 kilometer. Rond 15.00 uur stond er op de N201 richting Zandvoort een korte file die een vertraging van een kwartier opleverde.

Kust

Langs de kust hielden politieagenten, boa’s en verkeersbegeleiders toezicht en in natuurgebieden waren boswachters extra alert vanwege de coronamaatregelen. Op de wegen naar Scheveningen en Hoek van Holland stonden volgens de ANWB files van enkele kilometers.

Een flink aantal gemeenten, waaronder Den Haag, riep vrijdag al op niet massaal de natuur in te gaan en drukke plekken te mijden. “Als het te druk is, ga dan weg. Houd altijd 1,5 meter afstand, dus ook met mooi weer. Ga niet met meer dan één persoon uit een ander huishouden op pad,” twitterde de gemeente.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden