Nieuws

Amsterdamse ambtenaren voeren actie voor meer loon

Amsterdamse ambtenaren hebben dinsdag actie gevoerd voor meer loon. Ze legden van 12.30 uur tot 15.30 uur hun werk neer en kwamen bijeen op het Jonas Daniël Meijerplein.

Het Parool
null Beeld ANP
Beeld ANP

Volgens vakbond FNV waren er naar schatting zo’n driehonderd tot vierhonderd ambtenaren aanwezig.

Onder de actievoerders waren veel medewerkers van de buitendienst, zoals vuilnisophalers, groenmedewerkers en handhavers, zei een woordvoerster. Ze wilden een signaal afgeven aan de Vereniging Nederlandse Gemeenten. Die stuurde vorige week vlak voor het door de bonden gestelde ultimatum een nieuw cao-voorstel. Hierin stelt ze een structurele salarisverhoging voor van in totaal 2,9 procent, onbeperkt verlofsparen en zes bovenwettelijke vakantiedagen, evenals een eenmalige uitkering van 950 euro bruto voor alle gemeenteambtenaren over het jaar 2021.

De vakbonden braken afgelopen februari uit onvrede het cao-overleg af. Volgens FNV-bestuurder Fred Bos wordt serieus gekeken met de leden naar het nieuwe aanbod. De bonden vroegen onder meer een structurele loonsverhoging van 3,5 procent en een eenmalige uitkering van 200 euro. Zo’n 170.000 medewerkers vallen onder de cao gemeenten.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden