Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen daalt naar 2600

In de Nederlandse ziekenhuizen liggen zondag 2600 patiënten met Covid-19. Dat zijn er 38 minder dan zaterdag, toen het aantal coronapatiënten voor het eerst daalde na zes dagen van stijging.

Het Parool
null Beeld Hollandse Hoogte /  ANP
Beeld Hollandse Hoogte / ANP

Dit blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Het aantal covidpatiënten op de intensive cares is met zeven gedaald naar 804. Dat aantal schommelt al ruim twee weken tussen de 800 en 850. Het aantal coronapatiënten op de verpleegafdelingen daalde het afgelopen etmaal met 31 patiënten naar 1796.

De instroom is gedaald ten opzichte van afgelopen dagen. Afgelopen etmaal zijn 214 nieuwe coronapatiënten opgenomen op een verpleegafdeling of intensive care. Dat waren er zaterdag nog 320.

Besmettingscijfers

Het aantal gemelde besmettingen ligt zondag, net als een dag eerder, lager door een computerstoring. Door de storing hebben niet alle GGD’s dit weekend alle meldingen van positieve testen door kunnen geven. “De storing is groter dan zaterdag werd voorzien, wat inhoudt dat we ook vandaag een onderpercentage verwachten,” aldus een woordvoerder van het RIVM eerder op zondag.

Ondanks de storing zijn tussen zaterdagochtend en zondagochtend 5534 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. In de afgelopen zeven dagen kreeg het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 46.673 meldingen van positieve tests. Dat komt neer op gemiddeld 6668 bevestigde besmettingen per dag. Het weekgemiddelde was de afgelopen veertien dagen niet zo laag, wat mogelijk wordt veroorzaakt door de storing. Het aantal besmettingen op zaterdag is bijgesteld naar 5819, ook deze cijfers zijn lager door de storing.

Amsterdam telde met 381 de meeste positieve tests. Rotterdam volgt, daar kregen 266 inwoners te horen dat ze het coronavirus hebben opgelopen. In Den Haag werden 193 besmettingen vastgesteld en in Nijmegen waren het er 124.

Sterfgevallen

Het aantal gemelde sterfgevallen was het afgelopen etmaal drie. Sterfgevallen worden soms pas na een tijdje doorgegeven. In de afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM 123 sterfgevallen, wat neerkomt op bijna 18 per dag.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden