899 nieuwe besmettingen, ruim onder weekgemiddelde

Tussen zondag- en maandagochtend zijn bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 899 positieve coronatests geregistreerd. Nederland blijft daarmee onder de limiet van 7 besmettingen op 100.000 inwoners.

Het Parool
null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

De coronacijfers dalen de laatste weken snel, al kunnen ze van dag tot dag licht schommelen. Zondag meldde het RIVM 1066 positieve coronatests. Een dag eerder waren dat er 1205. Het weekgemiddelde ligt op 1339 nieuwe besmettingen per dag.

In Amsterdam werden afgelopen etmaal 54 mensen positief getest. Ook dit is een lichte daling ten opzichte van een dag eerder, toen 63 nieuwe coronagevallen werden gemeld.

Ziekenhuizen

Ook in de ziekenhuizen gaat het de laatste weken de goede kant op, hoewel het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen voor de tweede dag op rij licht is gestegen. Dat blijkt uit de cijfers van het Landelijke Coördinatieprogramma Patiënten Spreiding (LCPS). Maandagmiddag lagen er 681 coronapatiënten in het ziekenhuis, van wie 263 op de intensive care.

Sterfgevallen

Het RIVM registreerde 3 nieuwe sterfgevallen als gevolg van Covid-19. Het wil niet zeggen dat deze personen ook werkelijk de afgelopen 24 uur zijn overleden. Soms worden sterfgevallen met enige vertraging doorgegeven. In totaal zijn in Nederland zeker 17.708 mensen overleden aan de gevolgen van het longvirus.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden